صدف نیوز- شماره مجوز: 83030

بندرعباس از “سرخون” تا “خونسرخ”

بندرعباس از “سرخون”  تا “خونسرخ”

سرخون بندرعباس

شهرستان بندرعباس را اگر بر روی نقشه نگاه کنیم می بینیم که شهری است با عرض کم و طول بسیار زیاد که مابین دو روستای تقریبا همنام واقع شده که در شرق آن روستای “سرخون” و غرب آن روستای “خونسرخ” قرار دارد.

سرخون، روستایی خوش آب و هوا از توابع بخش مرکزی شهرستان بندرعباس است که در شمال شرقی مرکز استان هرمزگان واقع شده و دارای جمعیتی در حدود ۸ هزار نفر می باشد.

دهستان سرخون در شمال بندرعباس قرار دارد که ۲۰ کیلومتر با بندرعباس فاصله دارد. اهالی بندرعباس در روزهای جمعه و دیگر ایام تعطیل برای تفریح و گردش راهی این دهستان می شوند. دهستان سرخون دارای ۶ دهیاری می باشد دهیاری های آن عبارتند از: قادهار، نانگ، سرخون، فتح الجلیل، باغو و چاه حسن کهوری.

این دهستان دارای آب و هوایی بسیار مطبوع و زمین هایی سرسبز و زیباست و مساعدترین مکان جهت کشت گل گلایول در هرمزگان به شمار می رود. هر سال بیش از۴۰ هکتار از زمینهای دهستان سرخون زیر کشت دو گیاه زینتی گلایول و آفتابگردان قرار می‌گیرد. میزان برداشت گل گلایول از هر هکتار زمین در این منطقه ۱۵۰ ‪ هزار شاخه است  که بیش از پنج میلیون شاخه گل از زمینهای زیر کشت در دهستان سرخون بندرعباس تولید می شود. پیازهای گل گلایول برای کشت در زمینهای کشاورزی از دو شهرستان دماوند و محلات تامین می گردد.

و اما روستای خونسرخ در فاصله ۱۰ کیلومتری غرب بندرعباس واقع شده و بر عکس سرخون، به دلیل قرار گرفتن در محدوده صنایع غرب، از هوایی آلوده و محیطی پر سر و صدا برخوردار است که بسیاری از اهالی این روستا را ناچار به ترک خانه و کاشانه خود کرده است. این روستا در دهستان گچین قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱٬۵۸۱ نفر (۳۳۷خانوار) بوده‌ است.

خونسرخ بندرعباس

خونسرخ منطقه ای است که در سالهای نه چندان دور منطقه ای سالم و امن برای ساحل گردی و شنا و بازی کودکان و جوانان بود، کم کم برای ساکنانش قابل سکونت نیست.

منطقه ای که بسیاری از مردم برای دورشدن از هیاهوی شهری، آنرا بهترین نقطه امن یافته بودند حالا گرفتار آلودگی های صنعتی ناشی از فعالیت صنایع غرب بندرعباس نظیر نیروگاه، پالایشگاه، شرکت فولاد، شرکت آلومینیوم، کشتی سازی، گمرک و … شده اند.

وجود آلاینده های خطرناک بواسطه فعالیت صنایع غرب بندرعباس ممکن است این روستا نیز همانند روستای جمال احمد جمع آوری و به نقطه ای دیگر منتقل شود.

البته ناگفته نماند که این روستای قدیمی که از مردمی مهربان و مهمان نواز برخوردار است دارای مکان های دیدنی و تاریخی خوبی نیز می باشد که یکی از آنها چشمهٔ‌ آب گرم “چستانه” است.

این چشمهٔ‌‌ آب گرم در نزدیکى روستاى خونسرخ، در حدود ۲۵ کیلومترى غرب راه آسفالتهٔ بندرعباس – بندر شهید رجایى، قرار دارد و آب آن در ردیف آب‌هاى گوگردى با کاتیون‌هاى مختلف مى‌باشد.

جا دارد در پایان، فرا رسیدن بهار طبیعت و نوروز ۱۳۹۶ را به همه هموطنان عزیز تبریک عرض نمایم. “بهاری باشید”

به قلم: حسین فریدونی (سردبیر نشریه صدف)

بازدیدها: ۷۰۱۱

One comment on “بندرعباس از “سرخون” تا “خونسرخ”

  1. محمد گفت:

    ممنونم . فوق العاده عالی. مختصر و مفید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *