صدف نیوز- شماره مجوز: 83030

با شعار نمی توان کشور را اداره کرد

با شعار نمی توان کشور را اداره کرد

سید شکرالله زندوی

به قلم: سید شکرالله زندوی

بعد از برجام

این روزها بحث داغ سیاسی، اجتماعی جامعه، خروج ترامپ از برجام است؛ گر چه آمریکا هیچ وقت پایبند به تعهداتش در قبال برجام نبوده ، اما هر کس با الفبای مسائل سیاسی آشنایی داشته باشد، ترفندهای آمریکا را می شناسد، این را بخوبی می داند که استکبار تا روحیه استکباری داشته باشد و در خود قدرتی ببیند محال است از این روحیه خود برتر بینی وغرور، دست بردارد و تا زمانی که انقلاب اسلامی ایران در جهان می درخشد و با اقتدار در راه امام راحل (که رضوان خدا بر او باد) و مقام معظم رهبری (حفظه الله) که هوشمندانه همان مسیر را ادامه میدهد، و تا روحیه استکبار ستیزی بر این کشور حاکم است دشمنی آمریکا با ایران پایانی ندارد.

تجربه سیاسی ثابت کرده هر کشوری در این کره خاکی بخواهد خلاف میل آمریکا قدم بردارد و مستقلانه تصمیم بگیرد

اول: با انواع و اقسام نقشه ها و سختگیریهای ظالمانه سعی می کنند که او را تسلیم خواسته های خود کنند و به زانو در آورند،

و اگر نتوانستند تلاش می کنند با او از در مذاکره وارد شوند، شاید بتوانند همان خواسته های ظالمانه را از طریق مذاکره بدست آورند، آنهم بصورت مرحله به مرحله و گام به گام ، اول یک سری بهانه ها  می آورند و خواسته هایی را مطرح میکنند وقتی به همه یا بخشی از خواسته هایشان رسیدند اول قبول میکنند و سپس پیمان می شکنند و بهانه جدیدی را مطرح می کنند تا امتیاز بیشتری بگیرند.

مثلا: در مورد ایران اول فعالیت های هسته ای را بهانه قرار دادند، بعد موشکی، بعد نفوذ منطقه ای، بعد دست کشیدن از آزادی خواهی در منطقه و در نهایت دست کشیدن از انقلاب، همینطور ایرادها و بهانه گیری ها شروع می شود تا اینکه یک کشور را از هستی ساقط  کنند و به زانو درآورند و تسلیم بی قید شرط امیال خود نمایند که نمونه آن: لیبی است که ابتدا با جنجال تبلیغاتی از او خواستند تأسیسات هسته ایش را جمع کند و به آمریکا گسیل دارد و بعد خواسته های جدیدی مطرح کردند تا بالاخره، بهانه گیریها تا سقوط دولت قذافی ادامه یافت، و یا با کوبای بعد از (کاسترو) همین روش در حال انجام است، و همچنان ادامه دارد و در روزهای اخیرا هم می خواهند با کره شمالی همین معامله را انجام دهند!!! (البته کره شمالی در گذشته همین تجربه را داشته است) و خلاصه این ترفند آمریکا است. !!!!

مسئولین محترم کشورمان باحسن نیت پای میز مذاکره حاضر شدند و پس از مذاکرات نفس گیر، برجام را امضاء کردند و این توافقنامه در درون نظام بحث ها و مناقشات جدی در میان مسئولین و صاحب نظران ایجاد کرد، بعضی در کل تایید می کردند!!!  و بعضی ورود به مذاکره را مردود می شمردند!!! که هیچکدام صحیح نیست!!! به نظر من این توافق نامه در آن مقطع زمانی که چندین قطعنامه خطرناک علیه ایران به تصویب شورای امنیت رسانده بودند و اجماع جهانی علیه ایران شکل گرفته بود، و تحریم های ظالمانه، در تمام زمینه ها گسترش داده بودند که حتی خرید نفت ما به کمتر از یک میلیون بشکه نفت تقلیل یافته بود، این اقدام، یک حرکت هوشمندانه بود.

اگر بنا به گفته بعضی!!! خسارتهایی متوجه ایران کرد اما دست آوردهایی داشت که نباید از آن چشم پوشی کرد، مهمترین دست آورد آن علاوه بر شکستن اجماع جهانی علیه ایران، این بود که چهره زشت و بد عهدِ آمریکا که بارها نسبت به آن، رهبری انقلاب هشدار داده بودند برای همگان، از دوست و دشمن آشکار و نمایان گردید، و به دوستان و بدخواهانی که شعار می دادند، با رابطه با آمریکا همه مشکلات حل خواهد شد، فهماند؛ که این چنین نیست، به آمریکا نباید اعتماد کرد!!!

اگر چه بعضی در افغانستان و عراق هم همین شعار را می دادند، که رابطه با آمریکا و افتادن به دامن او حلال مشکلات است، اکنون حدود ۲۰ سال است که آمریکا در افغانستان حضور دارد و رهاورد آن جنگ، قحطی، گرسنگی، نا امنی و… بوده است، و در عراق هم چندین سال است که حضور آمریکا ثمره ای جزء ناامنی، اشغال شهرها بدست گروهک داعش (که دست پرورده آمریکا بود) ویرانی شهرها و مشکلات بسیار دیگر نداشته است، اگر کمک های ایران نبود عراق بدست مزدوران آمریکا معلوم نبود چه سرنوشت هولناکی در انتظارش بود، و قطعا امروز بر خرابه های آن هرج و مرج حاکم بود!

حال باید پیش بینی کرد که اگر بقیه اعضاء مذاکره کننده برجام بد عهدی کنند و به منافع خود بیندشیند!!! که قطعاً همراهی با آمریکا را به نفع خود می دانند!!! باید چکار کرد؟

بنظر من چه برجام بدون آمریکا ادامه یابد، یا بقیه اعضاء راه آمریکا را اختیار کنند!!! ما باید به فکر کشور و مردم خودمان باشیم و امیدی به آمریکا، اروپا و سایر کشورها نداشته باشیم اگر چه تعامل با دیگر کشورها و حرکت های هوشمندانه دیپلماسی بحث دیگریست، که کشور شدیدا نیازمند آن است و نباید، آنرا دست کم گرفت.

دولت و ملت ایران باید بدانند که با فرو پاشی برجام دنیا به آخر نرسیده!! و نخواهد رسید!!! بلکه باید پشت سر مقام معظم رهبری متحد شویم و با برنامه ریزی و از خود گذشتگی آسیب هایی که در کشور وجود دارد و ممکن است با فروپاشی برجام تشدید یابد را از سر راه برداریم، آن هم نه با سخنرانی و شعار و وعده و نویدهای تو خالی ونخ نما، زیرا با شعار نمی توان کشور را اداره کرد و مردم را راضی نگه داشت!!! با شعار و سخنرانی نه تنها مشکلی حل نخواهد شد بلکه روز به روز بر مشکلات مردم و این کشور افزوده خواهد شد و نارضایتی های عمومی را دامن خواهد زد و به تضعیف کشور و نظام خواهد انجامید، همگان باید بدانند جایگزینی برای این نظام الهی متصور نیست، جز ویرانی، جنگ، ناامنی، درگیریهای داخلی، هرج و مرج و در نهایت افتادن در دام قدرتهای چپاولگر، بی رحم، دروغگو و منفعت طلب!!!.

برای حفظ این نظام الهی که ثمره جانفشانی و از خود گذشتگی انسانهای فداکار، معتقد و دردمند جامعه است، راهی جزء همراهی و هم زبانی و همدلی اقشار مختلف مردم نداریم، مسلماً تاکنون حضور همین مردم، حافظ انقلاب بوده و خواهد بود، لذا قبل از هر چیزی باید رضایت این مردم که حامی اصلی نظام هستند، جلب شود.

این مردم از ابتدا با انقلاب همراه بوده اند، تمام سختیها و مشکلات را بیش از سه دهه تحمل کرده اند، و باز هم اگر صادقانه با آنها رفتار کنیم، تحمل خواهند کرد و با انقلابشان همراه خواهند بود. به شرطی که بخاطر منافع جناحی و شخصی دست از اختلاف و تخریب همدیگر برداریم و صادقانه به فکر منافع و مصالح عمومی باشیم و بدانیم که مردم با مشکلات و سختیها می سازند و تحمل می کنند ولی این مردم از تبعیض، ستم، رانت خواری، بی عدالتی، چپاول بیت المال، دو رویی، دروغگویی، ریا کاری، اختلاس و… متنفرند.

پس همه ما وظیفه داریم برای حفظ نظام و سربلندی آن گام های بلندی برداریم و در جهت رضایت مردم کوشا باشیم زیرا رضایت مردم رضایت خداست!.

که در این راستا مواردی به استحضار می رساند:

۱- اقدامات عملی:

اگر بخواهیم سخنانمان در مردم تاثیر گذار باشد و دلهای مردم را با خود، همراه کنیم باید گفتار و کردارمان با هم مطابقت داشته باشد.

سعدی میگوید:

دو صد گفته چون نیم کردار نیست

قرآن هم در این زمینه می فرماید: (لم تقولون ما لا تفعلون) چرا چیزی میگویید که خود به آن عمل نمی کنید!؟

در ادامه می فرماید: (این گفتار بدون رفتار)،(کبر مقتا عندالله) بر خدا بسیار سنگین است!!!

یا اینکه در جایی دیگر می فرماید: اتامرون الناس باالبر وتنسون انفسکم وانتم تتلون الکتاب افلا تعقلون (بقره ۴۴)

چرا به مردم فرمانی میدهید اما خودتان آنرا فراموش میکنید، (عمل نمیکنید و از کنارش براحتی عبور میکنید) وووو… چرا نمی اندیشید؟؟؟؟!!!!

عزیزان همانطور که عرض شد مردم ما با سختیها و مشکلات و گرسنگی ها می سازند و تحمل میکنند، اما با تبعض ها و رانت خواریها و بی عدالتی ها هرگز!!!!

ما مسئولین مخصوصا رده های بالای نظام (غیر از رهبری) و ائمه جمعه و… هرچه به مردم توصیه میکنیم، آیا خود عامل به آن هستیم؟!!!!!

بعنوان مثال:

الف- ما به مردم توصیه میکنیم باید با مشکلات بسازید، انقلاب سختی دارد (کلام بسیار جالبی است و باید هم چنین باشد) آیا خود کارگزاران و مسئولین، اگر مشکلات مردم را داشتند، باز هم چنین میگفتند؟؟؛ وقتی درد مردم را احساس میکنیم که مانند مردم زندگی کنیم!!!

یک مدیر اسلامی همیشه باید خودش را به جای ضعیف ترین کارمند خود بگذارد، زیرا اگر یک کارگزار و مسئول برای خود ارزش قائل است و نیازمندی هایی دارد، قطعا آن کارمند و آن کارگر نیز، چنین است، پس باید قشر ضعیف جامعه را درک کنیم.

مسئولین محترم از نظر اسلام باید با تمام توان خود، دلسوز جامعه باشند آن وقت دلهای مردم را با خود همراه خواهند کرد. در جامعه ای که اکثر مردم با درآمد اندک زندگی می کنند انتظار این است، برای اینکه درد مردم را احساس کنیم و مشکلات آنها را درک کنیم زندگی خود و فرزندانمان که از بودجه عمومی نظام استفاده می کنیم به همان سطح پایین آوریم .

نمیشود حقوقهای کلان دریافت کرد در خانه ها و ویلاهای آنچنانی!!! زندگی کرد، در رفاه و آسایش به سر برد، آنوقت به مردم توصیه های آن چنانی کنیم!!!، این گفتار را مردم به باد مسخره میگیرند.

مقام معظم رهبری فرمودند: آیا عادلانه است یکی در ماه کمتر از دو میلیون بگیرد و دیگری بالای سی یا چهل میلیون دریافت کند والله این عادلانه نیست، اگر هم کسی کار شاقی انجام میدهد!!!! حداکثر سه برابر یک کارگر یا کارمند عادی در یافت کند، نه ب یشتر.

والله اگر جلو این ریخت و پاشها و حقوق های کلان در همه دستگاهای تحت پوش نظام، شرکت های دولتی، ادارات و ……. گرفته شود و با دزدیها و اختلاس ها ورانت خواریها و دریافتی های به قول رهبری ویژه خواران، و همایش ها، سیمینارهای کم اثر و بی اثر و نهادهای موازی و مزاحم و دکان های پر هزینه با عناوین مختلف گرفته شود، در این کشور، فقیر و گرسنه ای نخواهیم داشت.

کارگزاران قدر این فرصت طلایی را بدانند و به وصیت های امام و فرمایشات مقام معظم رهبری (حفظه الله) گوش داده و جامه عمل بپوشانند و ساده از کنار آنها عبور نکنند.

پس اول خودمان در عمل نشان دهیم، بعد به دیگران توصیه کنیم.!!!!

(از قدیم گفته اند آدم سیر خبر از گرسنه ندارد) یا در ضرب المثل های ایرانی آمده: (یک سوزن به خودت بزن یک جوالدوز به مردم !!!)

من گاهی تعجب میکنم از بعضی افراد، خانه و ویلاهای چند میلیاردی دارند و دریافتی هایشان از منابع مختلف الی ماشاالله!!!، بعد حرف از مستضعف و پابرهنه ها میزند و میگوید ما با شما همدردیم؟!!!! مستضعف و پا برهنه اگر وضع ما را بفهمد، که میفهمد، اینگونه گفته ها را به باد مسخره میگیرند!!! و نسبت به همه چیز بدبین میشوند.

خلاصه یا چیزی به مردم توصیه نکنیم یا اول عامل به آن خودمان باشیم .

امسال مقام معظم رهبری سال حمایت از تولیدات داخلی نامگذاری کردند همه مسئولین نظام در فرمایشاتشان بر روی این نکته تاکید می کنند،

اگر مسئولین محترم رفتاری غیر از آن داشته باشند و از انواع واقسام

کالاهای خارجی در اداره ومنزل شخصی استفاده کنند از مردم کوچه و بازار چه انتظاری است ؟!!!

اگر کیفیت خوب نیست؟!! و یا مشکل دیگری دارد؟!! که خودتان استفاده نمی کنید؟!! چرا به مردم توصیه می کنید؟ بدانید این توصیه ها قطعا اثر معکوس دارد

(و تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل )

اگر امام علی (ع) در تاریخ بشری ماندگار شد آنچه می فرمود اول عامل به گفته ها خودش بوده،

اگر یادمان باشد؟ در اوائل انقلاب با رهنمودها و فرمایشات امام و توصیه مسئولین، اقشار مختلف مردم مخصوصا جوانان و نوجوانان (که پرورش یافته در رژیم شاهنشاهی بودند) سر از پا نشناخته برای استحکام پایه های نظام تلاش میکردند و از همه چیزشان حتی از جانشان می گذشتند؟!!

دلیلش: ساده زیستی ها، و از جنس مردم بودن ها بود.

۲- ادارات و مردم

مردمی که به ادرات مراجعه میکنند اصطلاحا به آنها میگویند: (ارباب رجوع) ولی متاسفانه در بسیاری از مراجعات و رفتن به ادارات داستان ارباب و رعیت و خان و نوکر قدیم به ذهن انسان تداعی میکند!!

مثل اینکه یادشان رفته حقوقی که از دولت میگیرند متعلق به همین مردم است، باید خدمت به این مردم که ولی نعمت آنها هستند را افتخاری برای خود بدانند، اما متاسفانه به عکس شده، مثل اینکه طلبکار مردمند. اذیت و تاخیر انداختن کار آنها را نشانه اقتدار وشخصیت خود می دانند!!!

با اخم کردن و چهره در هم کشیدن، از ارباب رجوع انتقام مشکلات روزمره خود را می گیرند، و کاری که در عرض چند دقیقه میتوان انجام داد، اگر پشتوانه پول یا پارتی یا نفوذ نداشته باشند، چند روز و در بعضی موارد چند ماه به تاخیر میندازند، بعدهم پرونده ها روی هم انباشته میشود، میگویند سرمان شلوغه !!!!ا

(اینها که میگویم، اگر به عنوان یک ارباب رجوع به اداراتی مانند شهرداری، اداره ثبت، شرکت برق، اداره آب و فاضلاب و … مراجعه کنید، به خوبی در میابید که مردم عادی چه مشکلاتی دارند؟!!!

دولت و مسئولین باید به اینگونه چیزها که مردم بیشتر با آن ها مواجه هستند اهتمام بیشتری بورزند، چون اینها در رضایت مردم نقش اساسی دارند و قطعا از مصادیق “حق الناس” است و اذیت و آزار مردم از نظر خدا گناهی نابخشودنی است.

آموزش رفتار با ارباب رجوع باید در نظام اداری و آموزش ضمن خدمت مورد اهتمام باشد و بازرسانی بی نظر (مخفیانه و سیار) برای نظارت بر امور به صورت چرخشی، بر این امر و موارد مشابهه بصورت مخفی و بعنوان ارباب رجوع بگمارند، (زیرا بصورت بازرس آشکار اثری ندارد، ممکن است ظاهر سازی کنند) و چرخشی باشد تا خدایی نکرده در این امر تبانی صورت نگیرد.

کافیست مدت محدودی سخت گیری کنند، تا کم کم بصورت یک فرهنگ اداری نهادینه شود، امروز جوانان تحصیل کرده بیکار جویای کار بسیار فراوانند، اگر بعد از یکبار تذکر در این زمینه یا زمینه های دیگر، حاضر به مطابعت از قانون نشدند، محترمانه از نیروی خاطی بخواهیم، جایشیان را با نیروی دیگری که رفتار واخلاق مناسب دارد، و تحصیل کرده بیکار هست، عوض کنند .

متاسفانه در ادارات ایران، همین که نیرویی بکار گرفته شد، احساس امنیت میکند و دیگر احساس مسئولیت نمی کند!!!

در گزینش های اداری به اندازه ای که به مسائل شخصی اهمیت می دهند، به اینگونه موارد که باعث رضایت عمومی است، اهمیت کمتری داده میشود!!! در صورتی که داشتن اخلاق و رفتار اداری بسیار مهم است، زیرا به کارگزار در اداره، ادب، نشاط، مسئولیت پذیری، و به مراجعه کننده رضایت و انرژی مضاعف می بخشد و درنهایت جلوی رشوه خواری و باجگیری افراد سودجو و تاخیر در کار ارباب رجوع گرفته میشود که در سلامت اداری بسیار مؤثر است.

۳- وظیفه نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی

بنظر میرسد نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این برهه زمانی در مورد قوانینی که راه گریز از آن و دور زدن قانون، روزنه هایی وجود دارد که میتواند در جای جای این کشور به دست سودجویان وخناسان

مورد سوء استفاده قرار گیرد، را مسدود کنند و در تمام زمینه ها شفاف سازی نمایند، زیرا قوانین موجود با داشتن ده ها تبصره و متمم و….. متاسفانه گریزگاهی برای چپاولگران، ریاکاران و کلاهبرداران حرفه ای است (روشن است که با وجود موارد متعدد خلاف، اختلاس و فساد اداری در کشور اعم از دولتی و غیر دولتی، و از سوی دیگر حضور اینهمه دستگاههای نظارتی، قطعا ضعف هایی در قوانین و مقررات و آیین نامه های اجرایی وجود دارد که نیاز به بازنگری جدی احساس میشود)

بعنوان مثال:

در ایران حقوق بگیران از نظام بسیار متفاوت اند هر دستگاهی با توجه به جایگاه ، منبع درآمد ، نفوذ در سازمان مدیریت و برنامه ریزی ، قدرت چانه زنی و……. به نیروهایش وجوهی بعنوان حقوق، اضافه کاری، پاداش آخر سال و پاداش بازنشستگی و دیگر موارد پرداخت میکند!!! که

فاصله ها اصلا عادلانه نیست!!!، آیا وقت آن نرسیده؟ که براساس شغل ، سختی کار، حساسیت کار و…… بصورت واقعی یکسان سازی کنیم؟ یک حداقلی و حداکثری متناسب با شغل مشخص کنیم، که حداکثر فاصله اش با حداقل، بیشتر از سه برابر نباشد؟!!! متاسفانه در حال حاضر فاصله بین دریافتی ها گاهی بیشتر از ۲۰ یا ۳۰ برابر می باشد !!! و به عناوین گوناگون بصورت آشکار و نهان پرداختهای دیگری صورت میپذیرد، که بماند!!! آیا این عادلانه است؟

خلاصه ما در ایران ضعف قانون و مقررات و آیین نامه های اجرایی داریم، (همانطور که در زمینه اجرایی بیشتر!!!!!) که لازم است مجلس شورای اسلامی قاطعانه وبدون ملاحظات دستگاه و افراد، ورودی انقلابی پیدا کرده و دست به اصلاحات زیربنایی و ساختار شکنانه بزند، تا از محل صرفه جویی، اولا جبران دریافتی های سطح پایین نموده و ثانیا از محل مازاد و صرفه جوییه نظام پرداخت عادلانه، (که رقم قابل توجهی می شود) صرف اشتغال بیکاران جویای کار شود،

البته لازم است این اصلاحات عملی نه شعارگونه در تمام زمینه ها اعم از عمرانی، جاری، عملیاتی و اجرایی

صورت پذیرد.

مطمئنا از محل کنترل و صرفه جویی در تمام زمینه ها از این شرایط سخت هم عبور خواهیم کرد و نارضایتی ها به حداقل خواهد رسید

لازم بذکر است: برای جلوگیری از فساد در تمام زمینه ها، بازرسیها ونظارت ها به صورت ارباب رجوع و چرخشی ایجاد شود که تمام دستگاههای وابسته به نظام احساس دایره امن، برای خلافکاری به خود راه ندهند و طرف مراجعه شونده اعم از کارگزار، رئیس و کارمند هر لحظه فکر کنند، و از خود بپرسند، نکند؟؟این مراجعه کننده از دستگاهای نظارتی باشد ( البته در نظارت های کلاسیک دستگاهای نظارتی در حال حاضر وجود دارد و زحمات زیادی هم میکشند ولی کافی نیست، دلیلش اینکه با وجود دستگاهای مختلف نظارتی باز هم سوءاستفاده از پست وجایگاه و…….. وجود دارد که این نشان دهنده آن است که ما در قوانین، اجرا و نظارت مشکل داریم.

۴- حمایت از تولید ملی

سال ۱۳۹۷ از سوی مقام معظم رهبری سال حمایت از تولید ملی نامگذاری شد، البته چندین سال است که از سوی ایشان سالها با رویکرد اقتصادی نامگذاری می شود، این نشان از اینده نگری حضرت ایشان داشته ودارد ، این ها هشداری بود که، دشمن تلاش میکند، از این روزنه بهره جسته، وضربه کاری خود بر پیکر اقتصاد ایران وارد کند.

اما کو، گوش شنوایی که این سخنان رابشنود، واین فریادها را درک کند

متاسفانه این سالها ی طلایی گذشت؛ نه تنها اوضاع اقتصادی مردم بهتر نشد،بلکه روز بروز بدتر وبدتر شد، وکارخانه ها و کارگاهای ا قتصادی با سیاست های غلط به تعطیلی گرایید، وبر طبل واردت (بنجل های ) دیگر کشورها می کوبیدند و دست اندر کاران دولتی وغیره دولتی از دروزه های رسمی وغیره رسمی برای واردات کالا های مصرفی وبه تعطیلی کشاندن مراکز تولید داخلی از هم سبقت می گرفتند!! ووزارتخانه ها ومراکز !مربوطه برای صدور مجوز ورود کا لاهای خارجی با افتخار عدد ورقم می دادند، غافل از اینکه با این کار ،دارند، گور کارگر ایرانی میکنند و درنا قوس مرگ تولید ملی می دمند،!!!! بنظر میرسد قانون گذاران در این زمینه الزاماتی بکار گیرند، تا برای دولت ها ودست اند کاران حمایت از تولید ملی با کیفیت الزام اور باشد وورود کالا یی که مشابه داخلی دارد واز کیفیت لازم بر خوردار است جرم محسوب شود وپیگرد قانونی داشته باشد، الحمدلله!!! بیانات مقام رهبری در ابتدای سال، تا مدتها برای سخنرانان، مجلس شورای اسلامی، و سخنرانان درهمایش ها وسمینارها وخطبه های ائمه جمعه و ووو… بحث داغ روز می شود!!! و برای روابط عمومی دستگاهها تزیین کننده پارچه نوشته ها برسر درب ادارات. قرار میگیرد و مدتی با این شعارهای احساسی وپوشالی دل خوش کرده !!! ، و بعد از چند ماه شعار دادن !!!، خسته می شوند!!! ، و در انتظار سالی دیگر و رهنمودی دیگر والسلام !!! اقایان مسئولان بجای شعار، به اقدامات عملی دست بزنید و کشور را ازاین مشکلات خانمان سوز نجات دهند، و بفکر بیکارانی باشند، که از بیکاری سر خورده ، و افسرده شده اند.

برای حمایت از تولید ملی پیشنهاداتی دارم، که در زیر به انها اشاره میشود :

الف – ایران در طول تاریخ دربعضی تولیدات توانمند بوده واین تولیدات قابل رقابت با مشابه خارجی است ودر ایران و جهان از بازار خوبی بر خوردار است ( مانند ملزمات چرمی مثلا کیف و کفش ووو زعفران، فرش ، صنایع دستی ،صنایع چوبی ، پارچه واخیرا در بخش پزشکی ودارو و ده ها صنعت دیگر) ،حمایت کنیم وبرای تولید بیشتر وبهتر ، تسهیلات در اختیار انها بگذاریم ، تابه توسعه ان بپردازیم، واز طریق دستگا ههای ذی ربط نسبت به بازار یابی داخلی وخارجی همت کنیم

ب- جلو تولیدات بی کیفیت داخلی که موجب بد نام کردن صنایع ایران می شود ، بگیریم

واجازه تولید ندهیم ، وهمچنین اجازه ندهیم که کا لا های مرغوب ایرانی با مارک ها وبرند های خارجی در بازار عرضه کنند

ج- بهیچ عنوان اجازه ندهیم سود جویان بنجلهاوجنسهای بی کیفیت خارجی را با مارک وبرند داخلی در کشور عرضه کنند ( سالیان متمادی است که متاسفانه جنس های بی-کیفیت چینی با مارک های داخلی یا کشور های دیگر که تولید ات با کیفیت دارند عرضه میشود ونظارتی در این زمینه وجو دندارد ویا برخورد ی صورت نمیگیرد

د- در ضرب المثلهای ایر انی امده است

( مشک ان است که ببوید نه انکه عطار بگوید) امروز در دنیا مردم هر کشوری بدنبال کیفیت کالا هستند، بدلیل تنوعی که در بازار عرضه کالا ومصرف وجود دارد ،از جنس بی کیفیت متنفرند وبا تبلیغات و توصیه هم بسمت ان نمی روند تنها راه گسترش تولید، برای تولید کنندگان ، تولید جنس با کیفت است، قطعا اگر محصولی از کیفیت وبسته بندی لازم بر خوردار باشد نیازبه توصیه وتبلیغات زیادی ندارد.

بعنوان مثال در ایران مردم در خرید فرش، زعفران، پسته و خیلی چیزهای دیگر سراغ مشابه خارجیش نمی روند چون مرغوب است و از کیفیت بالایی برخوردار است، بقیه تولیدات داخلی اگر از کیفیت لازم بر خوردار باشد رغبتی به مشابه خارجی پیدا نمیشود پس سعی کنیم اجناس باکیفیت تولید کنیم.

قطعا ملت از کالاهی با کیفیت حمایت خواهند کرد ( البته دو نکته مهم اینکه: اولا حمایت از کالاهی بی کیفیت داخلی هم باعث تشویق تولید کنندگان به تولید اجناس بی کیفیت می شود و از سوی دیگر حمایت ، و تبلیغات از انها، در رسانه های رسمی باعث بی اعتبار ان رسانه، و بی اعتمادی مردم خواهد شد و ثانیا از نظر قیمت هم باید بتواند با مشابه خارجی رقابت کند، که دولت میتواند با وامهای کم بهره به کمک تولید کننده با کیفیت بشتابد وانها را مورد حمایت قرار دهد ثالثا تولید با ایجاد رقابت داخلی وواگذاری اختیار انتخاب ،به مردم ،خود بخود بکیفیت کمک میکنند ،وبعکس ،انحصار در تولید باعث کاهش کیفیت و ده ها مفاسد دیگر میشود که جای بحث از ان نیست )

ه- استاندارد در ایران، در این زمینه وظیفه ای بس سنگین بر عهده دارد، باید فقط از اجناس با کیفیت بالا حمایت و، تایید و امضاء کند تامردم هر کالایی که تاییدیه استاندارد دارد با طیب خاطر خریداری نمایند، در غیر این صورت تایید استاندارد بی اثر میشود و اعتبارش در ایران از دست خواهد داد و این فرجام خوبی نیست.

و- در این شرایط حساس، برای رفع بخشی از مشکلات اقتصادی کشور و التیام الام مردم دردمند، وقت ان رسیده مجلس شورای اسلامی با تصویب قوانینی محکم (قانون از کجا اوردی ؟) به تصویب برسانند؟ و از کسانی که بهر نحوی در نظام مسئولیت و پستی داشته و دارد واز طریق ان مال و اموالی بدست اورده است.

بدون استثتنا مورد بازخواست قرار گیرند (حتی خود نمایندگان مجلس ) تا اگر از راه سوء استفاده از جایگاه وموقعیت شغلی رانت ، ویژه خواری و.. در نظام جمهوری اسلامی (از راه رانت وراهای غیره قانونی دیگر مال ومنال غیره متعارفی بهم زده اندو به ثروتی رسیده اند به بیت المال عودت داده شود، تا در جهت رونق اقتصادی کشور بکار گرفته شود (اگر چه این کار بسیار سخت و سنگین و حساسی است و اجرای ان سخت تر !!! ولی با این عمل انقلابی و خداپسندانه، این نظام الهی از قید تهمت ها و برچسب ها ی دوستان و دشمنان پاک خواهد شد و این همه به راست یا دروغ بهم دیگر تهمت نمی زنند وذهن مردم نسبت به همه مسئولن ونظام الوده نمی کنند و دیگر برای مبارزه با فساد کشورهای دیگر به رخ ما نمی کشند (البته اخیرا قانون بالای یک ملیارد تومان به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده، این کار بسیار خوبی است.

لازم است: اولا کسی در نظام اعم از سه قوا ، و نیرهای مسلح ، وووو… کسی استثنا نشود در ثانی: برای بررسی افرادی پاک دست و بی طرف وسالم ودرعین حال قاطع انتخاب شوند ثالثا برای اجرا، که بسیار مهم است تمهیدات لازم اعمال کند رابعا : عملکرد این هیئت در رسانه ها به اطلاع مردم رسانده شود تا جلو شایعات گرفته شود و ساحت این نظام از هر نوع شائبه ای پاک شود.

امام علی (ع) در ابتدای خلافت خود فرمودند: ( ولله لو تزوج به النسا وملک به الاماء لردته من ذاق علیه العدل فا لجور اضیق)

(بخدا قسم اگر از راه چپاول بیت المال ویژه خواری زنانی در کابین خود در اورده باشید به عقد خود در اورده باشید!!! یا با اموال کنیزانی خریده باشید !!! ان اموال به بیت المال بر می گردانم، اگر عدالت به کامتان تلخ است، ظلم به کامتان بسیار تلخ تر است!!!)

برای این اقدام انقلابی شایسته است از انسانهای آزاد، بدور از جناح بندیدهای سیاسی، مطمئن در عین حال پاک دست، فهیم و تیز هوش استفاده گردد تا بدور از حب بغض ، گزارش دهند ، و برای اجرا به صحن علنی بیارند.

ز- از طریق مجلس شورای اسلامی با تصویب ماده ای سعی کنند ادارت موازی ‘ موسسات ونهاد های کم اثر منحل ،و جلسات پر خرج و وقت گیر و کم اثر در قالب نشست ها ، گردهاییها، سمینارها،هم اندیشی ها ووو واداراتی که امکان واگذاری کارهایش به ادارات یا نهاد های دیگر وجود دارد حذف شوند که این امر کمک قابل توجهی به اقتصاد کشور خواهد نمود.

ح- یکی از را ه های شکوفایی اقتصادی رونق دادن به بخش مسکن است زیرا با ساخت وساز مسکن بسیاری از شغلها از قبیل اهن-اجر ، کاشی وسرامی ، اب وفا ضلاب برق گاز همینطور بخشهای دیگر و بخش عظیم کارگران ساختمانی وصدهاشغل دیگر که از ناحیه ساخت مسکن فعال خواهد شد،

که اگر مشکلا ت سر راه که خود ادارات ذیربط هستند وبا قرطاس بازی وامضا های غیر ضرور در روند کارها به مشکلات دامن میزنند حذف شوند قطعا این بخش رونق پیدا خواهد کرد وبه رونق اقتصادی کشور کمک شایانی خواهد نمود.

هم اکنون به اندازه ساخت مسکن شهر داری، دارایی ، نظام مهندسی، اداره ثبت اسناد و وو از مردم پول دریافت می کنند وبرای صدور پروانه و پایان کار اگر پول وپارتی و نفوذ ودلال نداشته باشی، کاری که باید حد اکثر کمتر ازیک روز انجام شود بیش از یک سال بطول می انجامد.

پس برای رونق اقتصادی اولا : ناچاریم به بخش ساخت وساز مسکن توجه ویژه نماییم ثانیا :برای رونق بخش مسکن با موانع اداری و راه طولانی اخذ پروانه تا مراحل پایان کار تسهیل کنیم واز گرفتن وجوه سر سام اور جلو گیری کنیم ثالثا دادن وام مسکن به افراد نیازمند برای ساخت وخرید مسکن بسیار کار ساز است است وبه رونق این بازار کمک فروانی خواهد نمود

ط- همانطور که قبلا عرض شد:

برای حمایت از تولید ملی لازم است ومسولین محترم نظام درسالی که مقام معظم رهبری (سال حمایت از تولید ملی) نامگذاری کرده وسیله ای که از بازار تهیه میکنند و مشابه خارجی ان در بازار موجود است از تولید داخلی استفاده نمایند و از خانه و اداره و وسائط نقلیه داخلی بهره گیرند تا بتشویق مردم بینجامد.

ی- بسیاری از مردم نیاز مند برای امرار معاش از روی ناچاری به دست فروشی وایجاد دکه کنار خیابان روی می اورند اما ماموران با انها بسیار خشن برخورد میکنند ( قطعا کسی که دست فروشی میکند مجبور است که به کارچنین کاری دست می زند، زیرا نه پول پیش دارد که جایی رهن کند نه توان پرداخت اجاره دارد، و به خود اجازه گدایی هم نمیدهد!!!! ایا چنین شخصی برای زنده ماندن خود و خانواده بایدچکار کند؟!!!!) بنظر می رسد مسئولین محترم یک لحظه خودشان را بجای او بگذارند؟!!! تا درد ورنج او را احساس کنند؟!!! پس اولا: مودبانه برخود کنیم ثانیا: اگر کنار خیابان ممنوع است جایی برایش ایجاد کنیم ثالثا کمیته محترم امدادامام (ره) فقط سراغ نیاز مندان حرفه ای نرود !!!! فکری بحال اینها بکند، دادن تسهیلات وایجاد اشتغال برای اینها بزرگترین خدمت است. والسلام

از اطاله کلام و … قبلا عذر خواهی میکنم.

بازدیدها: ۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.