چرا برخی دانش آموزان هرمزگانی ترک تحصیل می کنند؟
چالش های آمورش و پرورش هرمزگان در زمینه شناسایی و جذب دانش آموزانی که ادامه تحصیل را رها می کنند.
به گزارش صدف نیوز، پیرو انتشار خبر و تحلیلی از منبع ناشناس در فضای مجازی با مضمون “رشد آمار دانش آموزان بازمانده از تحصیل در هرمزگان و بی تفاوتی مدیر کل آموزش و پرورش نسبت به این موضوع”، اداره روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان هرمزگان در راستای تنویر افکار عمومی متنی به شرح ذیل جهت درج در رسانه ها و پایگاه های خبری ارسال نموده است.
در ابتدا اعلام می گردد خبر و تحلیل منتشر شده کذب و عاری از تحلیل واقع بینانه نسبت به موضوع بوده و با توجه به نامشخص و ناشناس بودن منبع انتشار و همچنین نوع چینش محتوا که بیشتر قصد تخریب جایگاه و تشویش اذهان عمومی دارد، حق پیگیری برای دستگاه متبوع باقی است.
– تبعاً استناد به چنین متونی که بر مبانی اصول غیر حرفه ای بدون در نظر گرفتن تمامی جوانب امر مانند پویایی و پیشرفت قابل ذکر سامانه ای در راستای شناسایی آمار واقعی دانش آموزانی که به هر دلیلی از ادامه تحصیل چشم پوشی می کنند و همچنین عدم لحاظ سایر مولفه های موثر مانند بافت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در مقوله چشم پوشی از ادامه تحصیل توسط دانش آموزان و در ادامه عدم توجه و پشت پا زدن به تلاش های گسترده ای که در سطح شهرستان ها و مناطق تابعه استان برای جذب و نگهداشت دانش آموزان بازمانده از تحصیل صورت می گیرد، فاقد نگاه دلسوزانه به موضوع بوده و بیشتر زمینه بهره برداری در راستای کسب امیال و خواهش های فردی را ایجاد می نماید.
– امروزه نقد اصولی و ارائه طرح سازنده، همواره یکی از مهمترین گزاره های اصلاح فرایندها، رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت دستگاههای حاکمیتی با مسئولیت ها و شرح وظایف وسیع قلمداد می شود.
– آموزش و پرورش هرمزگان نیز به فراخور مسئولیت ها ضمن استقبال از طرح برخی از شاخص ها و مطالبه در خصوص دلایل افت کمی آنها به استحضار عموم می رساند که موضوع نرخ پوشش تحصیلی افراد لازم التعلیم به عنوان یکی از مهمترین برنامه های راهبردی آموزش و پرورش استان بوده و همچنین یکی از چالش های اساسی دستگاه تعلیم و تربیت محسوب می شود که اخیرا اطلاع رسانی گسترده ای در این خصوص صورت پذیرفته است.
– پدیده ترک تحصیل و بازمانده از تحصیل دو مقوله متفاوت در نظام آموزشی است که هر کدام دلایل و پیامدهای خاص خود را داشته و بیشتر نقش و عوامل آن در خارج از حوزه کنترل و مسئولیت آموزش و پرورش بوده و به طور واضح اداره کل آموزش و پرورش هرمزگان بدون فراکنی از طرح شفاف دلایل مرتبط به افزایش یا کاهش دانش آموزانی که از ادامه تحصیل چشم پوشی می کنند استقبال نموده و در راستای تنویر افکار عمومی و استفاده از حرکت جمعی جامعه دلسوزان نهاد تعلیم و تربیت برای فائق آمدن بر مشکلات و چالش های پیش روی این نهاد مقدس استفاده می کند.
– احصاء جمعیت دانش آموزان بازمانده از تحصیل و تفکیک دلایل آن نشان می دهد که هیچ دانش آموزی در استان پهناور هرمزگان به دلایل فقدان امکانات یا زیر ساخت های آموزشی از تحصیل باز نمانده است. زیرا که وجود مدارس تک نفری در استان گویای این موضوع بوده که آموزش و پرورش نسبت به پوشش تحصیلی مورد نیاز آحاد جامعه هدف بسیار حساس است.
– با تکیه بر این تفاوت مهم و اساسی بین بازمانده از تحصیل و عدم میل و رغبت به ادامه تحصیل می توان اذعان نمود که پدیده های مخرب قاچاق کالا و سوخت و مشاغل کاذب همانظور که دارای تبعات منفی اجتماعی است بر روی چشم پوشی از ادامه تحصیل و عدم داشتن میل و رغبت به ادامه تحصیل در دانش آموزان برخی از مناطق تاثیر منفی قابل ذکری داشته است. در این مقوله آموزش و پرورش به عنوان یک دستگاه حاکمیتی به تشریک مساعی تمامی دستگاه های تاثیر گذار اجرایی و بهره گیری از توان و ظرفیت سازمان های مردم نهاد و جامعه های محلی احتیاج دارد.
– در سابق آمار دقیقی از دانش آموزان بازمانده از تحصیلی در سطح استان ها وجود نداشت ولی با پیشرفت سامانه های وزارتی در یکسال اخیرخصوصا بهره گیری از “سامانه شهید محمودوند” در سطح وزارت متبوع، آمار دانش آموزانی که مبادرت به ترک تحصیل نموده اند، به صورت دقیق برآورد می شود که این از حیث با توجه به پیشرفت سامانه ای، آمارها واقعی شده و مقایسه آن با سال های قبل و استنتاج کارآمدی یا ناکارآمدی دستگاه در این مقوله قیاس صحیحی نیست.
– دیگر چالش استان در برخی مواقع، عدم ابطال به موقع شناسنامه فرد متوفی و لحاظ آن در سر جمع استانی تارک تحصیل بوده که این موضوع خارج از حیطه مسئولیت های ذاتی آموزش و پرورش بوده و آموزش و پرو رش در این مقوله نقشی ندارد. در بعضی از موارد مقاومت خانواده ها به بازگشت به تحصیل فرزندان، خصوصا فرزندان دختر نیز دیگر چالش استان در زمینه بازگشت به تحصیل دانش آموزان شناسایی شده در سامانه وزارتی شهید محمود وند بوده که بارها مسئولین و روسای ستادی آموزش و پرورش شهرستان ها و مناطق تابعه استان به صورت ملاقات حضوری به دیدار دانش آموز رفته اند تا به تحصیل برگردد ولی با مقاومت خانواده یا خود دانش آموز مواجه شده اند.
– قابل ذکر است که با وجود همه چالش ها و دلایل ذکر شده که عموما خارج از وظیفه ی ذاتی و کنترل آموزش و پرورش بوده و عدم وجود میل و رغبت به ادامه تحصیل ناشی از جنبه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است ولیکن در راستای تحقق عدالت آموزشی و گسترش چتر حمایتی به منظور شناسایی و جذب و تشویق به بازگشت به تحصیل دانش آموزان تارک تحصیل، علاوه بر توسعه و پشتیبانی از مدارس شبانه روزی، توسعه هنرستان های جوار صنایع و بهیاری و تربیت بدنی، پرداخت کمک هزینه تحصیلی و ایاب و ذهاب، تامین لوازم التحریر و کتاب دانش آموزان مدارس روستایی کم برخوردار و توسعه مدارس روستا مرکزی با استفاده از همه ظرفیت های دولتی و مشارکت مردمی …و در برنامه های اجرایی اداره کل آموزش و پرورش استان قرار دارد.
– در پایان مراتب سپاس خود را از تلاش ها و زحمات دلسوزانه و ارزشمند کلیه همکاران فرهنگی سراسر استان در زمینه پیشبرد اهداف متعالی نهاد تعلیم و تربیت اعلام نموده و جا دارد از توجه ویژه استاندار محترم، شورای آموزش و پرورش استان، نمایندگان محترم مجلس، شوراهای آموزش و پرورش شهرستان ها، شوراهای شهرها و روستاها، بخشداریها و دهیاریها و همراهی موثر جامعه خیرین و دلسوزان آموزش و پرورش قدردانی نموده و غایت آمال خود می دانیم که هیچ دانش آموزی در اقصی نقاط استان به هر دلیلی از ادامه تحصیل باز نماند و در کنار آن زمینه تحقق عدالت آموزش در سطح مطلوب آن محقق گردد.
ساعت:۰۷:۵۹ بعد از ظهر - ۱۴۰۲/۰۶/۰۲
بازدیدها: ۱۱۶
آخرین دیدگاهها