سایت صدف نیوز- شماره مجوز: 83030

طنین صدای شاعران بزرگ جهان اسلام در ابوموسی بر پهنه خلیج فارس

طنین صدای شاعران بزرگ جهان اسلام در ابوموسی بر پهنه خلیج فارس

جشنواره شعر فجر در ابوموسی

شعرخوانی شاعران بزرگ مسلمان در هفدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر خلیج فارس در جزیره زیبای ابوموسی طنین انداز شد.

به گزارش صدف نیوز، شاعران بزرگی از کشورهای پاکستان، ازبکستان، جمهوری آذربایجان، افغانستان، سوریه ، تاجیکستان، هند و شاعرانی از ایران  با خوانش شعرهای خود با مضمون خلیج فارس، صلح و دوستی و استعمارستیزی پرداختند که با تشویق بی وقفه حضار همراه بود.

شایان ذکر است: حضور همگانی شاعران از سراسر کشور و شاعران خارجی در این جشنواره نشان از اهمیت خلیج فارس برای شاعران دارد.

گفتنی است: حسن بعیتی از سوریه، عسگر حکیم اف از تاجیکستان، مرحمت عالم اوا از تاجیکستان، شاه منصور شاه میرزا از تاجیکستان، سیدسکندر حسینی از افغانستان، محمدکاظم کاظمی از افغانستان، زامیق محموداف از جمهوری آذربایجان، سید نقی عباس کیفی از هندوستان، جعفر محمد از ازبکستان، احمد شهریار از پاکستان و علی کمیل قزلباش از پاکستان از جمله مدعوین خارجی این دوره از جشنواره می باشند و همچنین شاعرانی از ایران، علیرضا قزوه، صالح زاده، یعقوب سهوزاده و عبدالحمید انصاری نسب نیز حضور داشتند.

انقلاب اسلامی ایران در راستای نهضت پیامبران الهی

مدیرکل ارشاد هرمزگان

اسمعیل جهانگیری در مراسم هفدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر در ابوموسی گفت: “انقلاب اسلامی ایران در راستای نهضت پیامبران الهی” است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان ضمن خوش آمد گویی به مهمانان جشنواره گفت: بسیار خرسندیم از اینکه در طلیعه فجر انقلاب اسلامی خداوند این توفیق را عنایت کرد که در جنوبی ترین نقطه کشور در جمع برادران مسلمان شیعه و سنی قرار بگیریم.

جهانگیری ضمن تشکر از مهندس دوستی استاندار هرمزگان، مرادیان مدیر کل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و کتابخوانی، رمضانی مدیر عامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، اسماعیلی دبیر جشنواره و همکاران وزارت ارشاد و دیگر عزیزان که در برپایی جشنواره زحمت کشیده اند، اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران حرکتی بود در امتداد یکصد و بیست و چهار هزار پیامبر و در ختم آن رسول اکرم (ص) و دوازده اولیای اسلام که به این نهضت ختم شده است.

وی افزود: برای جمع شدن در کنار هم و به پاس زنده نگه داشتن زبان فارسی، افراد زیادی زحمت کشیدند تا بتوانیم میزبان خوبی برای شما عزیزان باشیم.

ایشان در ادامه بیان کرد: حکومت جمهوری اسلامی بر پایه ی مردم سالاری دینی و احکام اسلامی بنا شده است و امروز انقلاب از سن چهل سالگی و بلوغ عقلی گذشته است و به یک جوان برنای تاثیر گذار و موثر در عالم تبدیل شده است و سنگ اندازی دشمنان نشان می دهد انقلاب ما به ثمر رسیده است.

وی ادامه داد: یکی از ثمرات انقلاب اسلامی این است که برادران ما از کشورهای مختلف در این سالن به نام جشنواره شعر خلیج فارس جمع شده اند و همزمان با ایام پیروزی انقلاب به اجرای برنامه پرداخته ایم و این پیروزی را جشن گرفته ایم.

زبان فارسی عامل پیوند ملت های فارسی زبان با همدیگر است

علی رمضانی مدیر عامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در هفدهمین رویداد بین المللی شعر فجر گفت: زبان فارسی عامل پیوند ملیت های فارسی زبان با همدیگر است.

رمضانی در ابتدای سخنان خود با درخواست از حضار برای تشویق از شاعران حاضر در برنامه و تشکر از مهمان نوازی و خونگرمی هرمزگانی ها و مردم خوب جنوب کشور و به ویژه ابوموسی بیان نمود: برگزاری این جشنواره در این جزیره با حضور مهمانان بین المللی ادعایی بر خلیج فارس بودن این آب و خاک می باشد و زبان فارسی عامل پیوند ملیت ها با همدیگر است که با زبان شعر با هم به گفتگو نشسته اند.

وی اظهار کرد: چنانچه شاعران حاضر  و بین المللی شعری در وصف این رویداد و خلیج فارس بسرایند مدیران استانی به دیده منت می نهند و هدایایی به قدردانی از آنها اهدا خواهند نمود.

ایشان به برگزاری مطلوب جشنواره اشاره کرد و بیان داشت: برگزاری هفدهمین جشنواره شعر فجر در ابوموسی که با حضور مردم و مسئولان سخت کوش و پرتلاش در حال برگزاری است نشانه وفاداری مردمان این سرزمین نسبت به آب و خاک ایران است.

مدیر عامل موسسه کتاب در پایان گفت: انشالله تلاش خواهیم کرد تا بتوانیم کتاب خانه های کانون ها  را در این شهرستان جهت استفاده مردم جزیره  تجهیز و کمبودهای آن را رفع نماییم.

تمرکز زدایی از پایتخت با برگزاری جشنواره در استانها

رضا اسماعیلی، دبیر هفدهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر: تمرکز زدایی از پایتخت و برگزاری جشنواره ها در استان ها باید در اولویت قرار گیرد.

اسماعیلی تمرکززدایی از پایتخت و برپایی جشنواره در استان‌ها و مناطق مختلف کشور را از جمله پیشنهادات برای ارتقای کیفی این رویداد دانست و افزود: تمرکززدایی از جشنواره شعر فجر و حضور این برنامه فراگیر ملی و بین‌المللی در شهرهای مختلف ایران اسلامی، می‌تواند ظرفیت‌های ادبی شهرستان‌ها را نیز معرفی و بهره‌گیری از این مواهب ادبی را برای علاقه مندان فراهم کند.

دبیر هفدهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر بیان نمود: بهره‌مندی از ظرفیت‌های ادبی شهرهای مختلف کشور نظیر معرفی منتقدان ادبی، مشاهیر ادبی، شاعران نوجوان و جوان مستعد، رونمایی کتاب‌های شاعران جوان، و… در راستای این جشنواره می‌تواند مورد توجه دست اندرکاران قرار گیرد.

شایان ذکر است: رضا اسماعیلی ۲۴ مرداد ۱۳۳۹ در تهران متولد شد. وی در کنار سرودن، به روزنامه‌نگاری و نقد ادبی هم می‌پردازد و در قالب دبیر با مجلّات و روزنامه‌های مختلفی از جمله اطلاعات و امید اسلام همکاری داشته است. وی یکی از پژوهشگران عرصۀ شعر آیینی است که مطالب تحقیقی او بسیار برای محققان ارزشمند است. تاکنون بیش از ۴۰ عنوان از آثار او به چاپ رسیده است. از آثار او می‌توان به «سحرنامه»، «سمت روشن دریا»، «لهجه شرقی عشق» و «بر بال ققنوس» اشاره کرد.

گفتنی است: هفدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر خلیج فارس شبانگاه ۱۱ بهمن ماه با حضور مسئولان کشوری و استانی و شاعران بین المللی و ملی در جزیره ابوموسی به کار خود خاتمه داد.

ساعت: ۱۰:۵۴ بعد از ظهر - ۱۴۰۱/۱۱/۱۲

بازدیدها: ۷۷

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *