چرا آمریکا مشتاق رابطه با ایران است؟
به قلم: حسین فریدونی (سردبیر)
نخستین سفر دکتر روحانی رئیس جمهور کشورمان به نیویورک در حالی صورت گرفت که تمام نگاهها چه در داخل ایران و چه در خارج از کشور به این سفر مهم دوخته شده بود و همه منتظر بودند که رئیس جمهور ایران در این سفر چگونه با مقامات غربی به خصوص مقامات آمریکا رفتار خواهد کرد و چه خواهد گفت.
دولتمردان آمریکا پس از سه دهه دشمنی با جمهوری اسلامی ایران و ناامید شدن از تغییر رژیم در ایران اکنون که به عظمت ملت ما و قدرت دولت ایران پی برده اند اشتیاق زیادی برای رابطه با ایران دارند و مشتاق بودند دیداری بین اوباما و روحانی صورت گیرد اما دکتر روحانی برنامه ای برای دیدار با رئیس جمهور آمریکا نداشت. ولی رئیس جمهور آمریکا طاقت نیاورد و در آخرین لحظه با دکتر روحانی تماس تلفنی برقرار کرد. خوشبختانه رئیس جمهور ایران از موضع قدرت وارد شد و با سخنان بجا و منطقی خود از حقانیت ملت ایران خصوصا استفاده از دانش هسته ای به خوبی دفاع کرد.
هر چند تجربه ثابت کرده که آمریکایی ها در رفتار و گفتار خود صادق نیستند و برخی تندروها در داخل کشور نیز همواره بر طبل دشمنی با شیطان بزرگ می کوبند اما جمهوری اسلامی ایران اکنون به اندازه ای قدرتمند شده که آمریکا به چشم یک ابرقدرت به ایران می نگرد و به خاطر وحشت از نفوذ و قدرت ایران مشتاق رابطه با ماست.
البته همانطور که آیت ا… هاشمی رفسنجانی گفتند: ” قطع رابطه با آمریکا ابدی نخواهد بود.” و اگر آمریکایی ها سر عقل بیایند و ضمن احترام به حقوق مسلم ملت ایران خواستار روابط عادی با ما باشند شاید این امر در این مقطع میسر شود.
سید محمد خاتمی رئیس جمهور سابق کشورمان نیز در یادداشتی در یکی از روزنامه های غربی به سران غرب توصیه کرده بود که از این فرصت پیش آمده نهایت استفاده را ببرند زیرا این فرصت دیگر تکرار شدنی نخواهد بود.
به هر حال آنچه از خبرهای نشست سران کشورها در شصت و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، به دست آمد حاکی از آن بود که هر دو طرف آمریکایی و ایرانی جهت عادی سازی روابط، چراغ سبز نشان دادند و همین هم می تواند امیدوار کننده باشد.
بازدیدها: ۳
آخرین دیدگاهها