سایت صدف نیوز- شماره مجوز: 83030

بانکها نباید برای خودشان بنگاه تولیدی درست کنند

بانکها نباید برای خودشان بنگاه تولیدی درست کنند

رییس جمهوری در هشتمین سفر استانی خود به مشهد مقدس، در جلسه توسعه و سرمایه گذاران استان خراسان رضوی برخی از تمثیل ها و فرهنگ های موجود در جامعه را به نقد کشید که فرصت سوزی کارمند دولتی و هم چنین فرهنگ زیارت از جمله آن ها بود.

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جمع فعالان اقتصادی حضور یافت و در آن به لزوم فعالیت جدی تر بخش خصوصی تاکید کرد.

** نمی خواهم بحث کنم که مسایل شرعی و غیر شرعی آن چیست؟ اما دنیای اقتصاد، دنیای بخش دولتی نیست، شما الان همین دعواهایی که سر میوه و میدان و این چیزها هست را ببینید، تحرک این بخش چه جور است، طرف نیمه شب راه می افتد به میدان تا میوه بیاورد و ساعت ۶ صبح هم مغازه اش را باز می کند و تا ۱۲ شب باز است، چه وقت می خوابد نمی دانم.

** اما دولتی اش هر کاری کنی که ۸ باید سرکار باشی، تازه ۸٫۳۰ می رسد. اولش که باید نفسی تازه کند، چایی بخورد، بعد دفتر و دستک را باز کند. حالا بماند که با اولین مشتری چگونه رفتار کند و بگوید حالا چیه صبح سحر اومدی؟ چه عجله ای داری؟. تا کار چهار تا مشتری را می خواهد راه بیندازد، کلی طول می کشد. بعد هم که وقت نماز می شود، نماز اول وقت هم که خیلی فضیلت و ثواب دارد، تعقیب می خواند. بعد می رود نمازخانه و بعد هم از آقا مسئله سوال می کند و وقت اداری را صرف پرسیدن مسئله شرعی می کند. کار دولتی این است.

** اقتصاد ایران هم دولتی است و هم انحصاری. می گفت که نور علی نور در حالی که این جا ظلمات فوق ظلمات است، هر چه بخواهی ظلمات است، هم دولتی است و هم غیر رقابتی است.

** اگر خداوند می خواست زندگی بدون رقابت ایجاد کند، خب همه ما از اول مثل فرشتگان آفریده می شدیم، در میدان مسابقه هستیم، زندگی ما در دنیا میدان مسابقه است، هم در درون کشور، هم با همسایگان و هم با دنیا باید بتوانیم رقابت کنیم.

** رقابت بدون صادرات نمی شود، اگر به بخش خصوصی بگوییم لیوانی که تولید می کند برای مصرف داخلی است، این نمی شود، اگر این لیوان رفت به بیرون و دفتر دیگری لیوان خارجی آن را آورد. آن وقت شما ناچارید از این که چرا تولیدی او را بیشتر می خرند و محصول شما روی دست شما می ماند.دلیلش چیست؟ چرا این برند خریدار دارد و آن برند خریداری ندارد؟

** ما که نمی توانیم بالای سر هر آدمی مامور بگذاریم که این خوب کار کند، باز برای آن دو مامور دو تا دیگر بگذاریم، رقیب و عتیب خداوند، باید برای هر آدمی رقیب و عتیب بگذاریم تا ببینیم این یکی درست کار می کند یا نه و آن یکی درست نظارت می کند یا نه.

** اعتماد بین بخش خصوصی و دولت بسیار مهم است. اعتماد باید داشته باشد تا شب راحت بتواند بخوابد، بداند صبح چیزی درست نمی شود که با عقل آدمی زاد جور در نمی آید.گاهی وقت ها در یک جمع و جامعه ای آدم هم در خواب چیزهای عجیب و غریب می بیند و از آن بدتر وقتی است که بیدار می شود و می بیند با دنیای عجیب و غریب روبرو شده است.

** من یک وقتی قبل از این دولت، در یک سخنرانی مثال می زدم می گفتم در ایران شب که می خوابیم خواب اصحاب کهف است، صبح که بیدار می شویم می بینیم همه چیز عوض شده است، پول و بازار عوض شده است، وقتی هر روز قانون و مقررات بدون حساب و کتاب به هم بریزد، اعتماد از بین می رود.

** بانک ها تا رسیدن به بانک ایده آل فاصله دارند، بانک چیز جالبی است از مردم پول می گیرد، جمع می کند برای این که تولید راه بیندازد، آن گاه چیزی در پستو برای خودش درست کرده است. یک بنگاه تولیدی درست کرده و از مردم پول می گیرد و می گوید در راه خدا، آن وقت به همین پستو برای خودش می دهد، به مردم چیزی نمی دهد همه می رود به همان پستو بعد می گوید من هم کم دارم.

** گاهی وقت ها چند نفر سوءاستفاده می کنند بعد به کل پروژه و سیستم لطمه می زنند، ما هنوز در آغاز راهیم. یک داستانی هست البته برای بیش از ۲۰ سال پیش است، یک وضعیتی را آماده کردیم تا بتوانیم میوه را برای کشورهای اروپایی صادر کنیم، آن چنان این بازار گرفت و خیلی ارزشمند بود، تا جایی که درخواست هواپیما برای حمل میوه داشتند، یکی از شرکت ها همه چیز را بهم زد، یکی از صادر کنندگان بود و شروع کرد به همان کاری که معروف است به کار بازاری و البته در انگلیسی هم به همین معروف است. کار عجیب و غریب که روی جعبه یک جور، وسط جعبه یک جور و ته جعبه جور دیگر بود، همان کاری که متاسفانه در جعبه میوه می بینیم، کلا بازار به هم خورد. برچیده شد واز بین رفت. وابتغوا فتنه لا تصیبن الذین ظلموا منکم خاصه، گاهی آتشی شعله ور می شود و در فارسی می گوییم تر و خشک را می سوزاند، بیگناه و با گناه را می سوزاند.

***در باره زیارت و آداب آن

**در طول یکسال ۲۵ میلیون زایر در خراسان رضوی حضور می یابند و این آمار هر سال افزایش می یابد، یعنی عشق به امام رضا(ع) و این جاذبه مولای ما علی ابن موسی الرضا روز به روز بیشتر می شود و دل ها را شیفته می کند و مشهد واقعا به آدم دل و جان و روح می دهد.

** از فرصتی که مردم در مشهد هستند استفاده مادی و معنوی کنیم، استفاده مادی این است که وقتی زایر به مشهد می آید احساس کند سالم ترین جنس و کالا در این جاست و استفاده معنوی این است که چند روزی که این جاست بهترین فضاهای فرهنگی را ایجاد کنیم، بچه های مردم بیایند و استفاده کنند.

** آقا فکر می کند که ما رفتیم مشهد صبح باید برویم حرم، ظهر بیاییم ناهار بخوریم، بعد از ظهر برویم حرم، بعد هم فشار بیاوریم که دست ما به ضریح برسد و پنجره را بچسبد، تکان هم می دهد فکر می کند اگر این کار را نکند قبول نمی شود.فرهنگ زیارت را برای مردم توضیح دهید، خدمت مردم تشریح کنید، همین که به قصد زیارت امام رضا به مشهد برسید، زیارت حاصل شده است. از همان دور بگویید که السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا. حالا اگر به صحن رفتید ودیدید که شلوغ است، اتفاقا اگر گوشه ای بایستید و زیارت بخوانید و بگویید برای این که زحمت ندهم به مردم، ثوابش بیشتر است.

** می دانید زحمت ندادن به مردم ثوابش از زیارت بالاتر است، یکی جایی در حرم می گیرد، فکر می کند متعلق به اوست ،حالا خسته شده ، دعایش را هم خوانده اما بلند نمی شود، آقا جایت را به آن کسی که منتظر است بده، این ثوابش بیشتر است، جای مقدسی است و همه باید استفاده کنند.

** آن چیزی که روایات ما می گوید، زیارت طولانی اش خوب نیست، اگر به مشهد بیایید و یک ماه بمانید روز اول با روز آخر یکی نیست ،زیارت باید کوتاه باشد. در حرم ماندن تا جایی است که بتوانیم در حال بمانیم، اصلا در روایات آمده است که عبادت مستحب جایی که حال نیست باید رها شود و غیر از عبادت واجب است، حال نداری حالا می خواهد به زور دعا بخواند، برو قدم بزن، حال ندارد می خواهد به زور نماز مستحبی بخواند، ولش کن و به دنبال زندگی برو و هروقت حال پیدا کردی بیا. این ها در متن روایات ما هست.

بازدیدها: ۴

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *