مراسم قبله دعای مردم هرمزگان در فهرست آثار معنوی کشور به ثبت رسید
مراسم قبله دعای مردم استان هرمزگان با شماره ثبت ۱۳۴۲ در فهرست آثار معنوی کشور به ثبت رسید. در آیین رونمایی از سند ثبت ملی این مراسم معنوی که با حضور حجت الاسلام والمسلمین “محمد علی لبخندان” استاد حوزه و دانشگاه و کارشناس مذهبی شهر بندرعباس، در مورخه دهم دیماه ۱۳۹۷ در مسجد صاحب الزمان (عج) پشت شهر برگزار شد از دو پیرغلام و تعزیه خوان قدیم شهر بندرعباس نیز تجلیل به عمل آمد.
به گزارش صدف نیوز: در این مراسم حجت الاسلام “اسحاق فاضلی پور” رییس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان بندرعباس، حجت الاسلام “موسی حیدری”معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه بندرعباس، “خطاطا” مسئول امور مساجد دفتر نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، “مجاهد” امام جماعت مسجد پشت شهر، “رییسی” کارشناس مسائل مذهبی و استاد “طاهر قریشی” رییس هیئت مدیره انجمن تعزیه خوانی شهرستان بندرعباس، استاد “غلام پورعبداللهی” کارشناس مسائل عزاداری سنتی هرمزگان، “سید محمد حسینی” و “عبدالرحیم دریس” و “هادی عرب” از شورای هیئات مذهبی شهرستان بندرعباس و کربلایی “عیسی بهمنی” از کانون مداحان شهرستان بندرعباس و برخی از تعزیه خوانها و پیرغلامان حضور داشتند و در حاشیه مراسم رونمایی از ثبت مراسم قبله دعا در فهرست آثار معنوی کشور از دو تن از پیرغلامان سالهای دور تعزیه شهر بندرعباس به نام های “حاج محمد جمادی پور”، “پدر شهید والاگهر وهب جمادی پور” و “حاج عباس جمادی پور” تقدیر و تشکر گردید.
در این همایش حجت الاسلام والمسلمین “محمد علی لبخندان” استاد حوزه و دانشگاه طی سخنانی بیان کرد: کار انجمن تعزیه خوانی در تجلیل از بیش از ۲۰۰ پیرغلام اهل بیت (ع) در طول ۱۰ سال فعالیت بسیار عالی و قابل تقدیر می باشد کاری که بی نظیر و خداپسندانه است.
وی ادامه داد: پیرغلامان سرماییه معنوی جامعه هستند و باید از تجارب آنها جهت انتقال به نسل آینده استفاده کرد.
در ادامه “شیخ اسحاق فاضلی پور” گفت: از نزدیک شاهد فعالیت انجمن تعزیه خوانی هستیم که با دست خالی و با توکل به خداوند منان و استعانت از اهل بیت (ع) کارهای بسیار بزرگی در سطح جامعه جهت اشاعه فرهنگ اهل بیت (ع) انجام داده اند. باید همه با هم جهت تقویت کارهای فرهنگی در جامعه تلاش کنیم.
استاد “غلام پورعبدالهی” نیز در این آیین در مورد جایگاه احترام به پیرغلامان مطالبی عنوان کرد و خواستار حمایت از منبرهای تعزیه خوان جهت آموزش و اصلاح متون تعزیه خوانی از سوی دستگاههای متولی شد.
“هادی عرب” موسس و بنیانگذار انجمن تعزیه خوانی هرمزگان هم در این همایش گفت: پیرغلامان اساس و ستون تعزیه هرمزگان هستند. وی افزود: احترام به این خادمین اهل بیت (ع) احترام به ساحت مقدس سیدالشهدا (ع) می باشد. دبیر شورای هیئات مذهبی سازمان تبلیغات اسلامی استان ادامه داد: همه دستگاهها در استان هرمزگان باید تلاش در امور فرهنگ دینی را همانند جهاد فی سبیل الله دانسته، به آن اعتقاد راسخ داشته و تمام ظرفیتهای خود را به میدان بیاورند.
“محمد ضیایی” مسئول هیئت امنای مسجد پشت شهر هم در مورد مراسم قبله دعا گفت: این مراسم از سالهای بسیار دور در محلات قدیم بندرعباس به خصوص محله پشت شهر اجرا می شد که اجداد ما جهت نزول باران و رفع بلا این سنت حسنه را اجرا می کردند و امروز ما وظیفه داریم این سنت را به نسل جوان و نوجوان منتقل کنیم.
در حاشیه این مراسم از استاد “غلام پورعبدالهی” و استاد “هاشم بهجتی” و “محمد چاوشی” جهت فعالیت فرهنگی و دو پیرغلام که مسن ترین افراد تعزیه خوان شهر بندرعباس هستند با اهدای لوح سپاس تقدیر شد.
بازدیدها: ۱۳۱
آخرین دیدگاهها