سایت صدف نیوز- شماره مجوز: 83030

حاج قاسم کرمی از نگاه فعالان رسانه‌ای هرمزگان

خصوصیات بارز حاج قاسم کرمی در بیان فعالان رسانه‌ای هرمزگان

1079584-2001982

حاج قاسم کرمی پیشکسوت رسانه‌ای در حالی به دیار باقی شتافت که در کلام فعالان رسانه‌ای هرمزگان ویژگی‌هایی همانند اعتدال، صبوری، سلامت‌نفس و تلاش برای وحدت این حوزه به عنوان بارزترین شاخص‌های این مرحوم بیان می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، خبر درگذشت حاج قاسم کرمی پیشکسوت مطبوعاتی و مدیر مسئول روزنامه صبح ساحل طی روز دوشنبه ۱۹ فروردین سال ۹۲، بی گمان یکی از تلخ‌ترین خبرهای سه دهه اخیر حوزه مطبوعاتی و رسانه‌ای هرمزگان است.

خبرگزاری فارس نمایندگی هرمزگان ضمن تسلیت درگذشت زنده‌یاد حاج قاسم کرمی در همین راستا و با هدف معرفی هر چه بیشتر خصوصیات اخلاقی، حرفه‌ای، اجتماعی و رسانه‌ای این مرحوم، که در دهه ۶۰ سمت‌های مهم دولتی را نیز عهده‌دار بوده، اقدام به انتشار گفته‌های هم‌دوره‌ای‌ها، همکاران و شاگردان وی در این حوزه می‌کند.

امثال کرمی‌ و کرمی‌ها نسلی بی‌بازگشت هستند

علیرضا خورشیدزاده که بی‌گمان نزدیک‌ترین فرد در حوزه کاری طی سال‌های گذشته به زنده یاد کرمی بوده و اکنون نیز سردبیری روزنامه سراسری صبح ساحل را بر عهده دارد، پیرامون خصوصیات اخلاقی و حرفه‌ای وی گفت: زنده‌یاد کرمی بیشتر در مبحث رسانه‌ای، قائل به اخلاق و تقوای رسانه‌ای و معتقد بر این بود که روزنامه باید ابزار ترویج برادری، مودت و دوستی باشد و به شدت از اینکه روزنامه ابزاری برای رسیدن به قدرت و امیال دیگر باشد مخالف بود.

وی با بیان اینکه خوشبختانه این دیدگاه، در مجموعه صبح ساحل و همکاران وی نیز تسری پیدا کرده است، بیان داشت: مرحوم کرمی همواره به شدت بر رعایت و حفظ حرمت دیگران در امور خبری و رسانه‌ای بسیار تاکید داشت.

خورشید‌زاده ادامه داد: در تمام این سال‌ها که وی به عنوان مدیر مسئول این روزنامه فعالیت می‌کرد، سعی داشت نگاهی معتدل و منصفانه به تمامی فعالان سیاسی و گروه‌ها و جناح‌ها داشته باشد.

وی افزود: کرمی به شدت از نگاه‌های جناحی پرهیز می‌کرد و همواره اهل مطالعه، تحقیق و پژوهش بود.

سردبیر روزنامه سراسری صبح ساحل اضافه کرد: حاج قاسم کرمی روحیه‌ای بسیار مردم‌دارانه داشت و حتی به نوعی با کسانی که از نظر فکری با وی مخالف بودند نیز بیشترین مدارا و رفتار برادرانه را داشت.

خورشید‌زاده یادآور شد: طی سال‌هایی که نزد ایشان فعالیت داشتم، هیچ گاه ندیدم که صدایش را روی کسی بلند کند و همچنین در نزد ایشان هیچ کس حق نداشت، از کسی غیبت کند.

وی افزود: امثال کرمی و کرمی‌ها نسلی بی‌بازگشت هستند، چرا که در برهه‌ای از زمان با توجه به کم‌ترین امکانات در استان فعالیت خود را آغاز کردند.

روحیه حاج‌قاسم سبب شکل‌گیری پیکره رسانه‌ای هرمزگان شد

حسین نارنجی‌نسب ورزش‌نویس هرمزگانی و پیشکسوت مطبوعاتی که به نوعی از بدو آغاز فعالیت صبح ساحل در دهه ۶۰ یکی از یاران نزدیک قاسم کرمی در بخش مطبوعاتی بوده نیز گفت: آشنایی من با آقای کرمی به بدو راه‌اندازی روزنامه بر می‌گردد.

وی افزود: آن زمان کار روزنامه‌نگاری از همه جوانب سخت بود و خصلتی بارزی که از همان سال‌های اولیه از مرحوم کرمی به یاد دارم این بود که وی مدام و همیشه به فعالان رسانه‌ای که در آن زمان نیز معدود بودند، روحیه می‌داد به نحوی که اگر این نوع اخلاق وی نبود بسیاری در همان ابتدا کار روزنامه‌نگاری و مطبوعات را رها می‌کردند.

این پیشکسوت ادامه داد: روحیه کرمی در اوایل دهه ۶۰ سبب شکل‌گیری مجدد پیکره رسانه‌ای استان شد، وی با تمام سختی‌ها کار را با انرژی تمام دنبال می‌کرد.

نارنجی‌نصب اضافه کرد: هر چند همه می‌دانستیم که چاپ و انتشار یک روزنامه در‌ آن زمان چه معضلات و سختی‌هایی دارد، اما با تاثیر از روحیه مقاومت‌پذیری حاج قاسم کرمی در برابر مشکلات همیشه با جدیت و همیت به کار خود ادامه می‌دادیم.

وی افزود: مرحوم کرمی همواره به اعتدال و حفظ آبروی افراد تاکید داشتند و به جرأت می‌توان لقب پدر مطبوعات استان را به وی داد.

مرحوم کرمی در تربیت فعالان رسانه‌ای الگو بود

خلیل تنیده دیگر پیشکسوت رسانه‌ای هرمزگان که اکنون مدیر خبرگزاری ایرنا در استان است نیز به خبرنگار فارس گفت: من تقریبا از زمان ورود به عرصه مطبوعات و حدود ۲۴ سال است که حاج‌ قاسم را می‌شناسم و وی را مردی شریف، بزرگوار، اهل منطق و دلیل و استدلال یافتم که این اخلاقیات خوب را به معنای واقعی در راه خدمت به مردم به کار گرفت.

وی با بیان اینکه پدر مطبوعات استان به خوبی برازنده نام ایشان است، افزود: وی علاوه بر چرخانده روزنامه خود تعامل خوبی را با مجموعه رسانه‌ای استان داشت به نحوی که همواره در راه ایجاد وحدت و تعامل در بین رسانه‌ها تاکید داشت.

تنیده یادآور شد: کرمی در حوزه سیاسی و اجتماعی نیز فردی متعادل بود و این رفتار وی را حتی نیز می‌توان در حرکت و سیاق روزنامه صبح ساحل نیز مشاهده کرد.

مدیر خبرگزاری ایرنا با بیان اینکه اخلاق و رفتار حاج قاسم کرمی سبب شد که راه برای ورود بسیاری از علاقه‌مندان به رسانه باز شود،‌ بیان داشت: اینکه‌ آماتورها را وارد حوزه رسانه کردن و به آموزش آنها توجه داشتن نیز از دیگر خصوصیات وی بود به نحوی که امروز می‌بینیم همین آماتورها که در دهه شصت وارد حوزه رسانه شدند امروز به عنوان سرمایه‌ها در این بخش محسوب می‌شوند.

تنیده اضافه کرد: طی دو دهه‌ای که از‌ آشنایی من با حاج قاسم می‌گذرد هیچگاه ندیدم که وی در سلام و احوال‌پرسی پیشقدم نباشد.

تلاش شادروان کرمی در راستای اعتلای امور فرهنگی هرمزگان بی‌نظیر است

ایوب دبیری‌نژاد دیگر پیشکسوت حوزه رسانه‌ای هرمزگان و مدیر مسئول روزنامه منطقه‌ای دریا نیز افزود: شادروان کرمی تلاش زیادی در راستای اعتلای امور فرهنگی استان از نقش برجسته‌ در توسعه مطبوعات گرفته تا سایر شاخص‌های فرهنگی را داشت.

وی افزود: این حضور موثر همراه با تواضع و متانت از ویژگی‌های بارز وی بود، زنده یاد کرمی با نگاه مثبت همواره مروج وحدت و همدلی در بین اهالی مطبوعات بود.

دبیری‌نژاد یادآور شد: شادروان کرمی الگویی برای نسل جوان بود چرا که وی در طول سال‌های خدمت خود که با مسئولیت‌های سیاسی و فرهنگی نیز همراه بود همواره دغدغه اعتلای نام هرمزگان را داشت.

حاج قاسم همواره پیگیر رفع مشکلات رسانه‌ای استان بود

غلامحسین عطایی دیگر پیشکسوت رسانه‌ای و مدیر مسئول روزنامه ندای هرمزگان نیز با بیان اینکه حاج قاسم پیشکسوت مطبوعات استان پس از انقلاب است، اظهار داشت: سعه صدر و تفاهم ایشان سبب شده بود که رابطه حسنه در بین نشریات رقم بخورد.

وی ادامه داد: به عنوان نمونه این نوع رفتار وی سبب شده بود که صبح ساحل و ندای هرمزگان بر روی برخی از مسائل خاص هماهنگی‌هایی را داشته باشد، وی همواره ندای هرمزگان را به عنوان یک رقیب نمی‌دید و رفتار وی همواره دوستانه و حرفه‌ای بود.

عطایی یادآور شد: حتی این اواخر پا درمیانی ایشان پیرامون مشکلاتی که در حوزه مطبوعات پیش آمده بود، بسیار مؤثر واقع شده و امروز شاهد آرامش و حرکت مناسب این مجموعه هستیم.

مرحوم کرمی همواره از ایده‌های نو استقبال می‌کرد

حسین فریدونی سردبیر روزنامه صدف و پیشکسوت هرمزگانی نیز گفته‌های جالبی را پیرامون زنده‌ یاد قاسم کرمی مطرح بیان کرد و در این راستا گفت:‌ چون مدتی با آقای کرمی کار می‌کردم شناخت خوبی از وی دارم، وی فردی با فرهنگ بالا و روشنفکر بود و سبب ورود من به کار مطبوعاتی شد.

فریدونی با بیان اینکه طی سال ۶۵ این اتفاق رخ داده است،‌ ادامه داد: از زنده‌یاد کرمی به خاطر راه خوبی که در زندگی به من نشان داد، مدیون هستم و همیشه قدردان زحماتی که وی برای من کشیده، هستم.

وی افزود: در کار حرفه‌ای خود هیچگاه جناحی رفتار نمی‌کرد و همیشه تاکید به کار برای مردم داشت و من نیز این رویه را از وی یاد گرفتم.

وی بیان داشت: زمانی که ایده خود پیرامون راه‌اندازی بخش کودک در روزنامه صبح ساحل که آن روزها نوپا بود را دادم، وی بسیار استقبال کرد به نحوی که سرانجام نشریه بچه‌های ساحل که با همت ایشان نیز مجوز گرفت بعدها به عنوان یکی از پرطرفدارترین نشریات هرمزگان تبدیل شد.

رفاقت با رقبا

محمود رئیسی ورزش نویس روزنامه صبح ساحل و یکی از پیشکسوتان حوزه مطبوعات نیز از دیگر کسانی است که در حوزه کاری بیشترین زمان را با مرحوم قاسم کرمی سپری کرده است.

وی نیز در مورد شادوران کرمی افزود: همیشه با رقبا رفاقت داشت و این را همیشه نیز به مجموعه و خبرنگاران روزنامه تاکید می‌کرد.

وی بیان داشت: حاج قاسم دوست و تاکید داشت که خبرنگاران روزنامه تمامی کارهای امور رسانه‌ای و دفتری و حتی تخصص در بخش عکس را نیز فرا بگیرند.

رئیسی بیان داشت: در اوج بیماری که پس از چندین روز وی را با ویلچر به دفتر روزنامه می‌آوردند، باز هم خنده از چهره وی نمی‌رفت و این خصلت بارز حاج قاسم بود.

حاج قاسم، روزنامه‌اش را نردبان ترقی ناصواب کسی قرار نداد

شیرزاد عزتی رئیس خانه مطبوعات هرمزگان و مسئول خبرگزاری ایلنا و همچنین روزنامه کارگر و کار در هرمزگان نیز با بیان اینکه درگذشت اسوه اخلاق و اعتدال حاج قاسم کرمی اهالی رسانه را در غم فراغ خود داغدار کرده است، گفت: این مرد فرزانه به عنوان پدر معنوی و بنیانگذار مطبوعات استان هرمزگان همواره مشی معتدل و اخلاقی داشت که زبانزد همه بود.

وی ادامه داد: به‌رغم برخورداری از امتیازات و جایگاه قانونی هیچ گاه از رویه مردمی بودن دور نشد.

عزتی یادآور شد: رسانه‌ها به دلیل ویژگی‌های خاصی که دارند همواره اشخاص حقیقی و حقوقی در بخش‌های مختلف توقعات متفاوتی از آنها داشته که روزنامه صبح ساحل به عنوان یک روزنامه قدیمی در استان نیز از این قاعده مستثنی نبود اما حاج قاسم کرمی با مشی اعتدال‌گرای خود همواره اجازه نداد در نشریه‌اش کسی تخریب شود از طرفی روزنامه را نیز نردبان ترقی ناصواب کسی قرار نداد. این فعال رسانه‌ای گفت: به هر روی آغاز سال ۹۲ با از دست دادن این مرد بزرگ داغی جانسوز برای عموم مردم استان است، چرا که روزنامه‌اش عنوان “روزنامه مردم هرمزگان” را زینت خود قرار داده بود و از سویی فعالان عرصه رسانه با خاطرات خوشی که از آن اسوه صبر و استقامت دارند داغی دو چندان بر دل دارند.

وی گفت: جا دارد که از اینجا این مصیبت غم انگیز را به عموم ارادتمندان حاج قاسم، فعالان رسانه خصوصا خانواده محترمشان تسلیت بگویم.

زنده یاد کرمی چالش‌ها را به فرصت تبدیل می‌کرد

سیدعلی علوی دیگر فعال رسانه‌ای هرمزگان و سردبیر روزنامه ارمغان بندر نیز با بیان اینکه من شخصا به دلیل اینکه حاج قاسم کرمی زندگی و سلامتش را در راه روزنامه‌نگاری قرار داد، به وی ارادتی ویژه دارم، گفت: اگر وی این کار را نمی‌کرد، احتمال داشت ما نیز وارد این عرصه نمی‌شدیم.

وی افزود: ایشان با راهنمائی‌ها و حرف‌هایشان مدام بر درست بودن مسیری که روزنامه‌نگاران در پیش بردن حوزه رسانه‌ای داشتند، تاکید می‌کرد.

علوی ادامه داد: وی چالش‌ها را به فرصت تبدیل می‌کرد و صبوری و اعتدال وی بارز‌ترین ویژگی شخصیتش بود.

وی با بیان اینکه نصیحت‌ها و راهنمایی‌های حاج قاسم توانسته است مرا در مسیر درست کاری قرار دهد، یادآور شد: زنده یاد کرمی مدام بر وحدت حوزه مطبوعات تاکید جدی داشت.

ذکر یک خاطره از سلامت نفس حاج قاسم

هومن محمد کرمی خبرنگار ایرنا و نماینده روزنامه‌ منطقه‌ای فرهنگ جنوب در هرمزگان نیز با ذکر خاطره‌ای گفت: بنده به شخصه از سلامت نفس حاج قاسم کرمی که زبانزد همه نیز هست خاطره‌ای دارم.

وی افزود: طی مراسم روز خبرنگار سال ۸۷ که بخشی از آن به نکوداشت فعالیت‌های وی اختصاص داشت، به دلیل تشابه اسمی، هدیه‌ای که مربوط به من بود بدون اینکه زنده یاد کرمی و من و حتی کسی دیگر بداند، اشتباها به مرحوم کرمی اهدا شده بود.

این فعال رسانه‌ای ادامه داد: این در حالی بود که روز بعد از برگزاری مراسم مرحوم حاج قاسم کرمی بارها و بارها در راستای ارجاع آن هدیه به من شخصا تماس گرفتند.

کرمی با بیان اینکه تماس‌های مکرر حاج قاسم برایش جالب بوده است، افزود: این در حالی بود که حتی می‌توانست این هدیه را به اطرافیانش بدهد تا برای بنده بیاورند.

وی اضافه کرد: مرور این خاطره در ذهن من سبب می‌شود که مدام سلامت نفس حاج قاسم کرمی و حساسیت بر روی آن چیزی که کسب می‌کرد را به یاد داشته باشم.

امکانات برای فعالیت رسانه‌ای در دهه ۶۰ با ۹۰ قابل قیاس نیست

شیرین زارعی سرپرست خبرگزاری فارس در هرمزگان نیز افزود: آقای کرمی نقش مهمی را در رقم خوردن وضعیت کنونی حوزه رسانه‌ای استان داشته‌اند و می‌توان از وی به عنوان یکی از تاثیرگذارترین افراد در حوزه فرهنگی و اجتماعی یاد کرد چرا که آنطور که از گفته‌ها بر می‌آید وی در دهه شصت با کم‌ترین امکانات و عدم برخورداری از امکانات الکترونیکی و مخابراتی امروزی، توانسته بخشی از اتفاقات و رویدادهای مختلف در هرمزگان را در اختیار مخاطبان خود در قالب روزنامه صبح ساحل قرار دهد که این امر بسیار ارزشمند و نشان از تلاش و باور ایشان به کاری که انجام می‌دهد، دارد.

رفتار زنده‌یاد کرمی با جوانان فوق‌العاده بود

خلیل درخورد سردبیر روزنامه ندای هرمزگان نیز در ادامه با بیان اینکه هر چند شرایط کار کردن در مجموعه ایشان را نداشته است، افزود: همواره در برخوردهایی که با حاج قاسم داشتم، وی را شخصیتی خودمانی و راحت با اعضا جامعه مطبوعات دیدم به نحوی که حتی در برخوردهای اول نیز در مقابل ایشان احساس غریبی نمی‌کردیم.

وی بیان داشت: با وجود اینکه حاج قاسم در حوزه خود پیشکسوت بود اما همواره با جوانان این حوزه رفتاری فوق‌العاده و جاذب داشت.

درخورد افزود:‌ حتی با وضعیت بیماری نیز پیگیر مسائل صنفی حوزه، رسانه و مطبوعات استان بود.

چراغی که حاج قاسم در دهه ۶۰ روشن کرد امروز پرفروغ است

مسعود پاکزاد عضو شورای سردبیری سفیر جنوب و فعال رسانه‌ای در هرمزگان، با بیان اینکه دینداری و مردم‌داری دو خصلت ویژه و بارز شادروان حاج قاسم کرمی بود، گفت: اخلاق‌گرایی وی نشان از دینداری و مردم‌داری وی داشت.

وی با بیان اینکه حاج قاسم در تمام ۳۰ سال فعالیت مطبوعاتیش با مخاطبان روزنامه‌اش با صداقت رفتار کرد، افزود: چراغی که در دهه شصت به دستان حاج قاسم روشن شد، امروز پرفروغ است و گواه این مدعا را می‌توان از تعدد فعالان رسانه‌ای و نشریات فعال در این منطقه از کشور دید.

پاکزاد بیان داشت: اینکه نام یک نفر ۳۰ سال پشت لگوی یک روزنامه باشد، نشان از توانمندی و حرفه‌‌ای گری آن فرد دارد.

وی اظهار امیدواری کرد که فعالان جامعه رسانه‌ای استان راه حاج قاسم کرمی را ادامه دهند.

تاثیرگذاری مرحوم کرمی در حوزه اجتماعی هرمزگان مثال‌زدنی است

عباس رفیعی پژوهشگر و خبرنگار روزنامه ندای هرمزگان نیز با بیان اینکه مرحوم قاسم کرمی از نظر حرفه‌ای فردی اخلاق‌مدار و رو راست بود، افزود: تأثیرگذاری وی در حوزه اجتماعی هرمزگان از دیگر شاخصه‌های این مرحوم است.

زنده یاد کرمی جادوانه شد به زیور اخلاق

علی نظری کارشناس، فعال رسانه‌ای و خبرنگار روزنامه منطقه‌ای دریا نیز اضافه کرد: مهم‌ترین ویژگی شخصیت شادروان “قاسم کرمی” متانت، تواضع و روحیه بالای ایشان بود، به طوری که به‌رغم داشتن عنوان پیشکسوت مطبوعات استان هرگز جایی از زبان خودش نشنیدم که بخواهد با چنین القابی سابقه خود را به رخ بکشد، این ویژگی فقط در انسان‌های بزرگ دیده می‌شود که مقام و منصب و القاب هرگز موجب دور شدن از منش والای انسانی‌شان نمی‌شود.

وی بیان داشت: آن عزیز همیشه مروج اخلاق، همدلی و صمیمیت در بین اهالی مطبوعات بود و هرگز در هیچ بحثی که مبنای اختلاف و دو دستگی باشد، ورود نمی‌کرد.

نظری تصریح کرد: زنده یاد کرمی جاودانه شد به زیور اخلاق.

نقش کلیدی حاج قاسم در شکل‌گیری رسانه‌های هرمزگان

رضا زرگر مسئول خبرگزاری مهر در هرمزگان نیز با بیان اینکه زنده یاد کرمی نقش کلیدی را در شکل‌گیری رسانه‌های هرمزگان داشته و برای این بخش و فعالان آن یک الگو بوده است، گفت: وی همیشه با راهنمائی‌ها و ارشاداتی که داشتند، توانستند به عنوان فرد مؤثر در این حوزه واقع شوند.

وی بیان داشت: فعالان حوزه رسانه در هرمزگان همیشه وی را به عنوان یک الگو خواهند دید.

زندگی شادروان کرمی قالبی فرهنگی داشت

مهدی نیرومند مدیر روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد هرمزگان نیز با بیان اینکه تمام زندگی زنده یاد کرمی قالبی فرهنگی داشت، افزود: همیشه برای من این ویژگی ایشان یک الگو و معیار بوده است به نحوی که وی  با این ویژگی توانست تاثیرات شگرفی را در حوزه فرهنگی استان داشته باشد.

به گفته وی زندگینامه حاج قاسم کرمی می‌تواند برای بسیاری از فعالان فرهنگ و هنر به ویژه حوزه رسانه‌ای یک الگو باشد و از همین رو اهالی فرهنگ استان به دلیل جایگاه فرهنگی وی احترام خاصی تا ابد برای ایشان قائلند.

تواضع زنده‌یاد کرمی را می‌توان در صبح ساحل نیز دید

مصیب رجایی مسئول خبرگزاری شبستان در هرمزگان نیز در این راستا گفت: هر چند که وی را بیش از چندین بار ندیدم، اما مرحوم کرمی را انسانی متواضع دیدم که این امر وجه تفاوت وی با دیگران بود.

وی افزود: حتی می‌توان تواضع ایشان را در روزنامه‌ صبح ساحل نیز مشاهده کرد.

نظارت همیشگی بر روزنامه علی‌رغم مشکلاتی که بیماری وی برایش پیش آورده بود

اعظم رام اجتماعی نویس و خبرنگار بخش حوادث روزنامه صبح ساحل نیز اظهار داشت: مرحوم کرمی همیشه با توجه به محدودیتی که بیماریش برایش پیش آورده بود بر کار نظارت داشت.

وی افزود: مرحوم کرمی فردی آرام بود و حتی طی چندین سال که سابقه حضور در روزنامه صبح ساحل را دارم حتی یک بار نیز ندیدم که وی با همکاران بداخلاقی کند.

لبخند‌های همیشگی این مرد بی‌نظیر بود

امیر توانگر خبرنگار فارس نیز در ادامه با بیان اینکه در مدت فعالیتش در حوزه رسانه‌ای تنها چندین بار بیشتر زنده‌یاد کرمی را از نزدیک ندیده‌ است، گفت: نخستین باری که وی را دیدم حالت چهره و لبخندهایش خاص، بی‌نظیر و انرژی دهنده بود.

وی با بیان اینکه به طور معمول انسان در ذهن خود از کسانی که بر روی ویلچر هستند چهره‌هایی دمق و گرفته را متصور است، ادامه داد: برای من این امر شگفت‌آور بود زمانی که در برخورد نخست دیدم که این لبخند منحصربه‌فرد توسط فردی خلق می‌شود که بر روی ویلچر نشسته است و باید بگویم که من یکی از بی‌نظیرترین خصلت‌های آدمی را که همان لبخند و نورانیت چهره بود را در این ایشان دیدم.

پیکر حاج قاسم کرمی روز سه‌شنبه ۲۰ فروردین‌ماه در قطعه مفاخر آرامستان بندرعباس، به خاک سپرده شد.

===========

گزارش از امیر توانگر

بازدیدها: ۷۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *