مدیرکل اوقاف و امور خیریه هرمزگان:
توسعه فرهنگ وقف، ترویج خوبی ها در جامعه است
مدیرکل اوقاف و امور خیریه هرمزگان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۸۰ وقف جدید در استان به ثبت رسیده که امیدواریم تا پایان سال شمار آن به ۱۰۰ مورد برسد.
حجت الاسلام و المسلمین منصور هاشمی در دومین همایش تخصصی وقف و رسانه عنوان کرد: متوسط وقف در کشور تا سال ۸۹ سالانه ۲۰۰ مورد بود که با برنامه های اجرا شده به ویژه طرح چهره به چهره این روند سیر سعودی به خود گرفت.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۲ هزار وقف در سطح کشور به ثبت رسید، افزود: امسال نیز پیش بینی شده که بیش از سه هزار و ۵۰۰ وقف جدید در کشور به ثبت برسد.
حجت الاسلام و المسلمین هاشمی با اشاره به اینکه پیشینه وقف در استان هرمزگان را به بیش از ۲۰۰ سال قبل باز می گردد، بیان کرد: وقف یکهزار و ۵۰۰ هکتار زمین در محدوده شهر بندرعباس توسط خانواده مشیردوانی با نیت حمایت از کودکان بی سرپرست و افراد نیازمند یکی از موقوفات بی نظیر در سطح کشور است.
وی، مرحوم محمد علی ناصری را یکی دیگر از واقفین استان معرفی کرد و گفت: درآمد موقوفه ناصری در سال جاری قریب به ۱۰ میلیارد ریال بوده که در راستای نیات واقف هزینه شده است.
این مقام مسئول افزود: هزینه برپایی مراسم عزاداری ماه محرم در روستاهای نانگ و کادهار و جزایر هرمز و قشم و محفل انس با قرآن که به مدت ۳۰ روز در ماه مبارک رمضان امسال در امامزاده سید مظفر(ع) بندرعباس برگزار گردید، از محل درآمد موقوفات تامین شد.
وی خاطر نشان کرد: سال گذشته نیز نوجوانی به نام علی خدری که به خاطر کسب معدل بالا در تحصیل، پدرش مبلغ ۳۰ میلیون ریال به وی هدیه داده بود را با تشویق مادرش، سهام از بورس خریداری و آن را وقف حضرت زهرا(س) کرد.
هاشمی در پایان توسعه فرهنگ وقف را موجب ترویج خوبی ها در جامعه دانست و از رسانه ها خواست در راستای نهادینه شدن این فرهنگ ساری و جاری، اداره کل اوقاف را یاری کنند.
- نقش اساسی رسانه ها در تبیین فرهنگ وقف:
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان با بیان اینکه رسانه ها در تبیین و تبلیغ فرهنگ وقف نقشی اساسی دارند، گفت: پیوند رسانه و وقف می تواند در تحول جامعه، نقش مهمی داشته باشد.
علیرضا درویش نژاد در دومین همایش تخصصی وقف و رسانه، رسالت رسانه را ایجاد فضای نشاط و پویایی در جامعه دانست و تصریح کرد: جامعه ای که رسانه نداشته باشد، جامعه مرده محسوب می شود.
وی با بیان اینکه رسالت وقف نیز بهره مندی افراد از نعمت ها و از بین بردن فقر است، افزود: وقف در معنای عام، یعنی توقف و ایستایی، منتها به دلیل حس نوع دوستی که در وقف وجود دارد، برخلاف معنای ظاهریش، حرکت و پویایی را تداعی می کند.
مشاور رسانه ای استاندار هرمزگان نیز با بیان اینکه وقف به واژه مقدسی در بین مردم تبدیل شده است، گفت: وقف در فضای اجتماعی، بیش از آن که در تعریف رسمی خودش در نظر مردم به عنوان کمک کردن تلقی شود، واژه ای سرشار از حس نوع دوستی و عاطفه گرایی است.
علیرضا خورشید زاده تصریح کرد: در بحث وقف باید به نیازهای جامعه توجه ویژه ای صورت گیرد.
وی افزود: برای ترویج این سنت حسنه باید از تکنیک های رسانه ای برای برانگیختن مردم به بهتریت شکل ممکن استفاده شود.
این پیشکسوت عرصه مطبوعات استان هرمزگان، اعتماد آفرینی را یکی از راه های ترویج فرهنگ وقف دانست و گفت: تبیین خروجی کار برای مردم نمونه ای از اعتمادآفرینی است.
رئیس خانه مطبوعات استان هرمزگان نیز گفت: وقف و رسانه بدون هم نیز می توانند فعالیت کنند اما با هم بودن این دو، راه رسیدن به هدف را تسهیل و هموار می سازد.
شیرزاد عزتی عنوان کرد: رسانه ها می توانند جهت وقف را تغییر داده و آن را به سمت نیازها رهنمون سازند.
وی با اشاره به سئوالات و شبهات مطرح در حوزه وقف، افزود: رسانه ها می توانند با تبیین فرهنگ وقف و پاسخگویی به سئوالات با بهره گیری از نظریات کارشناسان برجسته، در این زمینه اعتمادسازی کنند.
عزتی، وقف را عامل رفع انحصار و ترویج عدالت در جامعه معرفی و بیان کرد: حوزه رسانه می تواند در جهت بخشیدن به واقفین به بهترین شکل عمل کند.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز خلیج فارس نیز در این مراسم گفت: اطلاع رسانی مناسب در زمینه تبیین اهمیت و جایگاه فرهنگ وقف در جامعه از رسالت های خطیر رسانه هاست.
وحید کمالی، با بیان اینکه وقف، سنت حسنه و از باقیات و صالحات است، بیان کرد: اگر وقف در ابعاد مختلف توسعه پیدا کند می تواند بسیاری از موضوعات و مشکلات جامعه را حل کند.
وی با اشاره به اینکه رسانه ها نقش بسزایی در ترویج سنت حسنه وقف دارند، عنوان کرد: رسانه، خودش نیز یک وقف بزرگ است که امتداد دارد.
کمالی با بیان اینکه وقف یک جریان فرهنگ ساز است، خاطر نشان کرد: حضرت علی(ع) از اولین واقفین اسلام محسوب می شوند و آن حضرت نخلستان ها را وقف می نمود.
وی بر نیاز سنجی در حوزه وقف تاکید کرد و افزود: وقف باید در حوزه هایی که نیاز بیشتری احساس می شود، هدایت شود.
بازدیدها: ۶
آخرین دیدگاهها