نگاه بانک قرض الحسنه مهر ایران، نگاه تجاری نیست
مدیر شعب استان هرمزگان بانک قرض الحسنه مهر ایران، به مناسبت دهمین سالروز تاسیس بانک قرض الحسنه مهر ایران، در یک نشست مطبوعاتی به تشریح فعالیت های این بانک پرداخت.
کرامت الله مصطفی پور بیان کرد: ایران اسلامی در سند چشم انداز ۱۴۰۴، کشوری پیشرفته با سهم برتر منابع انسانی در تولید ملی تعریف و تصریح شده است.
به گزارش صدف نیوز: وی افزود: بی شک این سهم برتر منابع انسانی در تولید ملی، با داشتن نیروهای توانمند و توسعه یافته محقق خواهد شد و یکی از راهکارهای موثر برای دستیابی به کشوری پیشرفته و توسعه یافته، تقویت اقتصادی اقشار مختلف جامعه است که نقش کلیدی در این راستا ایفا می کند.
مصطفی پور تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تحول و تغییر نظام و قانون بانکی یکی از اولویت ها بود، در همین راستا، قانون عملیات بانکی بدون ربا با تلاش کارشناسان اقتصادی و همت صاحبنظران فقهی در سال ۱۳۶۲ تصویب شد و از آن تاریخ تا به امروز به جد می توان ادعا کرد که بانکداری اسلامی یکی از رو به رشدترین بخش صنعت بانکداری است.
با همین نگاه و رویکرد، بانک “قرض الحسنه مهر ایران” در یک دهه تلاش و حضور در عرصه بانکداری، اقدامات شایسته و موثری را در راستای تحول در نظام بانکداری و توسعه بانکداری اسلامی و سنت قرض الحسنه انجام داده است.
مدیر شعب استان هرمزگان خاطر نشان کرد: قرض الحسنه بهترین جلوه یاری و دستگیری از نیازمندان است و این امر مهم مورد اهتمام و توجه تمامی جوامع و افراد آن واقع شده و خواهد شد، قرض الحسنه در دین مبین اسلام و قرآن و سنت پیامبر(ص) ریشه دارد و خداوند به کرار در کتاب قرآن مجید در سوره هایی نظیر «بقره، مائده و حدید» به اهمیت قرض الحسنه اشاره کرده است.
اگر شخصی به صورت بلاعوض، صدقه و بدون چشم داشت، وجهی را به دیگری بدهد خداوند متعال ۱۰ ثواب برای وی عطا می کند اما درصورتی که همان پول را به عنوان قرض الحسنه بدهد و پس از مدتی پس بگیرد، حضرت باری تعالی ۱۸ ثواب برای وی درنظر می گیرد، چرایی و فلسفه این موضوع را باید در اقتصاد اسلامی جویا شد.
اگر اقتصاد اسلامی مدنظر اسلام در جامعه حاکم شد، به عنوان بهترین الگوی اقتصاد دنیا و سالم ترین اقتصاد نقش موثری در کاهش فاصله طبقاتی در جامعه خواهد داشت و کمترین مشکلات مالی را در سطح جامعه شاهد خواهیم بود.
بانک قرض الحسنه مهر ایران در سال ۱۳۸۶، با مجوز رسمی از بانک مرکزی و همچنین با سرمایه گذاری ۱۰ بانک دولتی و سرمایه ۱۵ هزار میلیارد ریال تاسیس شد و در یکی از سفرهای اعضای هیئت دولت در استان اردبیل رسما افتتاح سراسری شد و شروع به فعالیت کرد.
– فلسفه سرمایه گذاری ۱۰ بانک دولتی برای راه اندازی بانک جدید
تحول و تغییر در نظام بانکی مورد توجه همه دولت ها بوده و تلاش هایی نیز صورت گرفته ما به دلیل ساختار فرهنگی، گرفتاری های سیستم بانکی، مطالبات معوق، سیستم های متنوع سپرده گذاری و برخی مسائل دیگر این امر محقق نشده است.
بانک قرض الحسنه مهر ایران تاسیس شد تا به صورت شفاف و دقیق و تخصصی به امر مهم قرض الحسنه بپردازد و گام اول را برای توسعه بانکداری اسلامی بردارد.
در این بانک به عنوان نخستین و بزرگترین بانک قرض الحسنه کشور تمام سپرده های مردم را در قالب حساب جاری و پس انداز قرض الحسنه دریافت می شود و این منابع تنها در قالب تسهیلات قرض الحسنه با کارمزد حداکثر ۴ درصد در اختیار جامعه و مردم قرار می گیرد.
– وجه تمایز بانک قرض الحسنه مهر ایران با سایر بانک ها
بانک ها در سطح کشور وامهایی را در قالب وام ضروری، مسکن و … به کارکنان خود پرداخت می کند اما در بانک قرض الحسنه مهر ایران از محل سپرده های مردمی به هیچ وجه امکان پرداخت ندارد و بلکه از سرمایه سهامداران، بدون نرخ قرض الحسنه و تابع سیستم بانکی تامین می شود.
در بانک قرض الحسنه مهر ایران، منابع سپرده های مردم به هیچ وجه غیر از کارمزد حداکثر ۴ درصد، برای بانک جایی دیگر بکار گرفته نمی شود و درآمد این بانک ازقبل آن تامین نمی شود، به عبارتی دیگر، سایر بانک ها، با قراردادن سپرده های مردم در قالب سپرده های کوتاه مدت، سپرده های روزشمار می گیرند، مکررا این پیشنهاد به بانک قرض الحسنه مهر ایران نیز می شود و دیگر بانک ها تقاضا دارند که حساب هایمان را نزد آنها ببریم و سودش را دریافت کنیم، اما این اجازه را نداریم و معتقدیم تمام فعالیت های بانک قرض الحسنه مهر ایران باید قرض الحسنه باشد.
بانک ها ناچارند برای تسویه حساب های بین بانکی، هر کدام نزد بانک دیگر حساب داشته باشند و بانک قرض الحسنه مهر ایران نیزاز این قاعده مستثنی نیست، بانک قرض الحسنه مهر ایران این فرصت را دارد که از قبل این حساب، سود دریافت کند اما برای شفافیت و کار تخصصی هرگز از سپرده های مدت دار بانک ها استفاده نکرده ایم و همچنین دستور موکد شده که به هیچ وجه استفاده نکنیم.
-۹۰ درصد منابع در قالب تسهیلات قرض الحسنه به جامعه بازگردانده می شود
به جز ۱۰ درصد از منابع بانک قرض الحسنه مهر ایران که آن هم بانک مرکزی به عنوان ذخیره قانونی نگه می دارد، ۹۰ درصد دیگر درقالب تسهیلات قرض الحسنه به جامعه بازگردانده می شود.
– پرداخت بیش از ۲ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه به مردم
در سال ۹۶ بیش از ۲ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه در استان هرمزگان به مردم پرداخت شده است و ۲۱ هزار نفر نیز تسهیلات فعال نزد بانک قرض الحسنه مهر ایران دارند و قسط پرداخت می کنند.
این تسهیلات در قالب ازدواج، درمان بیماری، رفع احتیاجات ضروری، مشاغل خرد، مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی و همچنین بیماران خاص پرداخت شده است.
– ۲ هزار نفر بدون سابقه حساب وام ازدواج دریافت کردهاند
تاکنون ۲ هزار نفر بدون سابقه حساب، با کارمزد ۴ درصد و بازپرداخت ۶۰ ماهه از بانک قرض الحسنه مهر ایران، وام ازدواج دریافت کرده و درحال پرداخت قسط هستند که از این تعداد، بیش از یک هزار نفر در سال جاری این تسهیلات را دریافت کرده اند.
پس از تصویب این قانون، سایر بانک ها با دلیل مشکلات منابع، زیربار نمی رفتند اما بانک قرض الحسنه مهر ایران به دلیل تخصصی بودن استقبال کرد و تا به امروز تمام تلاش مان بر این است تا تسهیلات را سریع پرداخت کنیم، چراکه اولویت این بانک، جوانان و اشتغال آنان است.
از مجموع ۲ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده به متقاضیان، ۱۴۰ میلیارد ریال به امر ازدواج اختصاص یافته و پرداخت شده است.
– فعالیت ۱۷ شعبه در سطح استان هرمزگان/ شعبات سیریک و بشاگرد نیز افتتاح خواهد شد
مصطفی پور ادامه داد: در استان هرمزگان تلاش بر این بوده که در مرکز هر شهرستان حضور داشته باشیم، در همین راستا، تا کنون ۱۷ شعبه فعال در سطح استان راه اندازی شده و به طور تقریبی به جز دو شهرستان سیریک و بشاگرد که آن هم درخواست مجوز برای ایجاد شعبه در این دو شهرستان به بانک مرکزی داده ایم، در مراکز سایر شهرستان ها فعال است.
از آنجایی که بانک قرض الحسنه مهر ایران درآمدی را از سوی دولت دریافت نمی کند و با کارمزد تعیین شده باید خدمات ارائه شود، بنابر این در برخی شهرستان ها، کار به سختی اداره می شود، حتی برخی شعبات به جز کیش و بندرعباس، شعباتی نظیر جناح، بستک، رودان، جاسک و حاجی آباد ۳۰ الی ۴۰ درصدی هزینه خود را تامین نمی کنند که یا از سوی تهران و یا مرکز استان تامین می شوند، نگاه بانک قرض الحسنه مهر ایران، نگاه تجاری نیست و با همین شیوه به فعالیت خود ادامه می دهد و برای مدیریت هزینه ها بر اساس الگویی خاص عمل می کند.
بانک قرض الحسنه مهر ایران به جز عرصه قرض الحسنه در هیچ عرصه دیگری ورود نکرده و نخواهد کرد، تا از این رهگذر بتواند رسالت خود را دقیق و صحیح و مطلوب انجام دهد.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد فرهنگ قرض الحسنه در کشور به گونه ای فراگیر و نهادینه شود تا دیگر بانک ها نیز مجبور به پیروی از این الگو شوند، بانک قرض الحسنه مهر ایران جز به امر مهم قرض الحسنه به هیچ زمینه دیگری ورود نخواهد کرد و تمام منابع دریافت شده از سوی مردم را تنها به خود مردم بازگردانده می شود.”
بازدیدها: ۱۵
آخرین دیدگاهها